18 / 04 / 2024

Bitcoin 39 bin doların üzerine çıktı!

Bitcoin 39 bin doların üzerine çıktı!

Kripto para birimlerin atası olarak kabul edilen Bitcoin yeniden yükselişe geçti. Bitcoin, Elon Musk'ın açıklamaları sonrasında 39 bin doların üzerine çıktı.



Tesla CEO'su Elon Musk kripto para birimlerine yönelik açıklamalarıyla piyasaya yön vermeye devam ediyor. Sputniknews'te yer alan habere göre; Musk'ın Bitcoin madencilerinin kullandıkları enerjinin yalnızca yarısını yenilenebilir kaynaklardan almaları halinde araç satımların Bitcoinlerin yeniden kullanılmasına izin verileceğinin söylemesinin ardından piyasada hareketlenme başladı. Yapılan açıklama ile Bitcoin bin doların üzerine çıktı. 

Twitter üzerinden açıklama yapan Musk, kullanılan enerjinin 'yaklaşık yüzde 50'sinin 'temiz enerji' kaynaklı olmasının, satışlarda Bitcoin kabul edilmesi için yeterli olacağını belirtti. Bu oranın nasıl ölçüleceğinin söylenmemesine rağmen Bitcoin yüzde 12 değer kazandı ve diğer birimlerinin de yükselişine katkı sağladı. 

Bitcoin 39 bin doların üzerine çıktı!

Açıklamalar sonrasında 100 kripto para biriminden 93'ü yükselişe geçti. Analistler kırmızı piyasada olan kripto para birimlerin Musk'ın açıklamaları ile yeşile döndüğünü dile getirdi. 

Yaşanan son gelişmeler ile son 24 saat içerisinde Bitcoin 34.885.46 ve 39.746.35 dolar arasında gelip giderken yüzde 12 değer artışıyla 39.176.84 dolara yükseldi. Birimin haftalık değer kazancı ise yüzde 7.92 oldu. Bitcoin'in toplam piyasa hacmi ise 78 milyar dolar artarak 733 milyar dolara çıktı. 

Piyasaların ikinci büyük oyuncusu konumunda yer alan Ethereum da, 2.312.64 ve 2.547.37 dolar arasında gelip giderken son 24 saat içerisinde yüzde 6.34 değer kazanarak 2,485.13 dolara çıktı. Birim haftalık olarak ise yüzde 10.53 olurken piyasa hacmi de yaklaşık 17 milyar dolarlık artışla 288 milyar dolar seviyesinde yer aldı. 

Kripto para borsasının üçüncü büyük birimi olan Tether ise, 0.9996 ve 1.00 dolar arasında gelip giderken son 24 saatte yüzde 0.02 değer kaybetti. irimin haftalık kaybı yüzde 0.01 olurken piyasa hacmi de değişmeyerek 62 milyar dolar seviyesinde kaldı. 

Bitcoin 39 bin doların üzerine çıktı!

Son gelişmelere bağlı olarak, kripto para piyasalarının en büyük 100 biriminden yalnızca yedi birimi değer kaybederken ilk 10 birimden iki birim de değer kaybeden birimler arasında yer aldı. 

Bu gelişmelerle tüm piyasalarda toplam hacim 1.0 trilyon 621 milyar dolar ile tekrardan 1.5 trilyon doları geçti. 

Bitcoin fiyatlarında sert düşüş! Tüm dengeler değişti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön