18 / 04 / 2024

Bitcoin, balina alımları ve Nasdaq ile 25 bin dolara tepki gösterebilir!

Bitcoin, balina alımları ve Nasdaq ile 25 bin dolara tepki gösterebilir!

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimi Bitcoin ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Beste Naz Süllü'nün o açıklamaları...



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralarda ise madencilerin Mayıs'ta ürettikleri tüm Bitcoin’leri sattıklarını hatta satış montanı ilk 4 ayın toplam değerinin dört katı olduğunu belirttiğini söyleyen Beste Naz Süllü, likidite ihtiyacı, borç ödemeleri, hash rate artışına bağlı coin çıkarma zorluğunun artması gibi etmenlerin madenciler üzerinde ciddi baskı yarattığını kaydetti. "Buna rağmen 10 BTC ve üzeri Bitcoin cüzdanlarının birikime geçmesi bizler için önemli ve sarsılan 20 bin dolar desteğinin kuvvetlenmesinde önemli rol oynayabilir." diyen Beste Naz Süllü, buna ek olarak bir dönem 1,0 seviyesine çok yakın seyreden (super correlated) Bitcoin-Nasdaq ikilisinin ilişkileri zayıflayarak devam etse de halen daha pozitif tarafta 0,47 seviyesinde olduğunu kaydetti. Nasdaq'ın son dönemde yapmış olduğu yukarı tepki hareketlerinde Bitcoin’i beraberinde taşıyamadığını kaydeden Süllü, buna karşılık Bitcoin aşırı korku ve endişelerle madenci satışlarının yarattığı panikle aşırı satım bölgesinde tarihsel seviyelere gerilediğini kaydetti. "Nasdaq’ın hareketlerine ayak uyduramaması ve yukarıdaki nedenlerle birleştirdiğinizde tepki şansını artırıyor." diyen Beste Naz Süllü, Bitcoin’i teknik olarak ele aldıklarında 19 bin 800 dolar seviyesini aşağı yöne esnetmediği sürece burasının ikinci omuz olabileceğini ve ters OBO formasyonuna dönüşebileceğini kaydetti. "21 bin 500 dolar seviyesinin de kırılması durumunda %20’lik bir teknik hareketle 25 bin dolar seviyelerine doğru tepkiler görülebilir." diyen Beste Naz Süllü, haftalık periyotta da RSI tarihsel düşük seviyelerde ve aşırı ucuzluğun yarattığı tepki beklentilerine kapı araladığını söyleyerek. "Yine de 19 bin 800 dolar gerisi stop loss olarak bulundurulmalı ve 21.500$ bölgesindeki işlem hacmi takip edilmelidir." dedi.

Bitcoin tırmanmaya çalışıyor! Ünlü analist ise dibin çok yakın olduğunu duyurdu!

Bitcoin'e olan ilgi 12 ayın zirvesinde! Değeri düşüyor ama araştırmalar artıyor! Dev kriptoda neler oluyor? 

Bitcoin'de kritik dönem! En dip geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön