26 / 04 / 2024

Bitcoin toparlanmaya başladı!

Bitcoin toparlanmaya başladı!

Kripto para biriminin en büyük borsası Bitcoin 44 bin dolara yükseldi.  Avalanche (AVAX) ise günlük yüzde 25 yükselerek 78.7 dolarla rekor kırdı. 



Kripto para borsasının önemli oyuncularından Bitcoin 44 bin dolar, Ethereum ise 3.100 doları geçti. Spuntniknews'te yer alan habere göre; Bitcoin'deki günlük yükseliş yüzde 5'e yaklaştı. Avalanche (AVAX) ise günlük yüzde 25 yükselerek 78.7 dolarla yeni tarihi zirveye ulaştı. 

Önceki gece 6 hafta sonrasında 40 bin doların altına gerileyen Bitcoin, gelen tepki alımları ve Fed'in faiz kararı sonrasında bu sabah 44 bin doların üzerine çıktı. 

Yükselişte faiz kararı kadar Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ile yaşandı. Powell, varlık alımlarının ekonomideki toparlanmada önemli rol oynadığını fakat etkisinin büyük oranda düştüğünğ belirterek "Eğer iş gücü verileri beklentilerimizle uygun gerçekleşirse Kasım'da bile varlık alımlarını azaltmaya başlayabiliriz" dedi. Bitcoin 44 bin 270 dolara ulaşırken günlük yükselişi yüzde 4.8 olarak kaydedildi. 

Bitcoin toparlanmaya başladı!

Sert yükseliş

Ethereum ise günlük yüzde 8.9 artarak 3.115 dolara ulaştı Cardano'daki (ADA) yükseliş de yüzde 11'i buldu. Fakat en dikkat çekici hareket Avalanche'da (AVAX) meydana geldi. AVAX günlük yüzde 25 yükselişle 78.7 dolara kadar ulaşarak yeni tarihi zirvesine ulaştı. Böylece AVAX'ın haftalık yükselişi yüzde 30'u buldu. Toplam piyasa değeri 17 milyar doları geçti. 

Son 24 saatte piyasa değeri bakımından ilk 100'de yer alan kripto paraların 94'ü dolar bazında değerlendi.

Bitcoin 40 bin doların altına düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön