19 / 04 / 2024

Bloomberg'den kritik analiz: Dolar kuvvetlenecek!

Bloomberg'den kritik analiz: Dolar kuvvetlenecek!

ABD'de Fed'in enflasyona karşı faiz oranlarını artırması, doların güçlenmesiyle bu yıl gelişmekte olan piyasaları zor durumda bırakabilir. Bloomberg Economi'ye göre Türkiye, Arjantin'den sonra Fed'in faiz artırımlarına karşı en kırılgan ikinci yükselen piyasa konumunda.



Bloomberg Ekonomi'nin yaptığı bir araştırmaya göre, Arjantin Fed'in faiz artırımlarından en çok etkilenen ülke olurken, Türkiye ikinci sırada yer alıyor. Arjantin ve Türkiye'den sonra en fazla risk altındaki diğer ülkeler Güney Afrika, Kolombiya, Mısır ve Brezilya'dır.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Rusya ve Suudi Arabistan gibi enerji ihracatının ekonomide önemli bir yere sahip olduğu ülkeler, en kırılgan gelişen piyasa ülkeleri arasında yer alıyor. Dolardaki artış aynı zamanda dolar üzerinden fiyatlanan emtia gelirlerini de artırıyor, yani bu ülkeler doların güçlenmesinden daha az etkilendiği anlamına geliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön