29 / 03 / 2024

Bodrum Swissotel yarın açılıyor!

Bodrum Swissotel yarın açılıyor!

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Bodrum yeni yatırımlarla Fransız rivierası Cote’d Azur olma yolunda hızla ilerliyor.



Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bölgeye yapılan yatırımların son yıllarda giderek arttığını belirterek, Mandarin, Swissotel, Kempinsky, Four Seasons ve Bulgari gibi markaların Bodrum’un dünya ölçeğinde bir bölge olmasında etkili olacağını söyledi. 


Kocadon, Mandarin gibi bir otelin İstanbul’dan önce Bodrum’da hayata geçirilmesinin diğer yatırımları da tetiklediğini anlatarak “Bodrum’a yatırımlar artarak devam ediyor. Swissotel açılıyor. Bulgary ile görüşmeler sürüyor. Four Seasons’dan Kempinsky’e kadar dünya ölçeğinde birçok otel burada olacak. Bu kadar marka otellerin olduğu bir başka yer daha yok” dedi. 


Kongre ve sanat merkezi olacak 


Mehmet Kocadon, Bodrum’u turizmin yanı sıra kongre ve sanatın da merkezi yapmak için girişimlerde bulunduklarını vurgulayarak, “Bodrum’u bu alanlarda da geliştireceğiz. Yeni bir kongre merkezi kuracağız. Konacık’ta 15-20 dönümlük bir alanda 60 milyon dolar yatırımla ulaşım ve otopark sorunu olmayan bir merkezi Bodrum’a kazandırmayı planlıyoruz. Bu konudaki görüşmelerimiz sürüyor. Yeni yapılan oteller de kongre turizmi için büyük bir avantaj olacak” diye konuştu. 


Bodrum’un en önemli avantajlarından birinin de Bodrum Havalimanı’nı işleten TAV’ın dış hatlar terminalini yatırımı olduğunu ifade eden Kocadon, “TAV, 717 milyon euroya bu havalimanının işletmesini aldı. Yeni yatırımla birlikte Bodrum’a yurtdışından direkt uçuşlar başlayacak” dedi. 


Bodrum’un en önemli değerinin kentsel kimliği olduğunun altını çizen Kocadon, bölgedeki nitelikli yapılaşmanın Bodrum’un değerini artırmasında önemli olduğunun altını çizdi. Kocadon, bölgenin 1980’lerden sonra önemli bir turizm merkezi olmaya başladığını anlatarak, aradan geçen zaman içinde kentsel dönüşümün de zorunlu hale geldiğini söyledi. Bodrum’da 1983 ile 1993 arasında yapılan konutları dönüşüme sokmak gerektiğine dikkat çeken Kocadon, “Bu dönemde yapılan en az 25 bin konut var. O zaman yapılan binalardaki betonun kalitesi kötüydü ve elle dökülüyordu. Kentsel kimliği koruyarak bu binaların yenilenmesi gerekiyor” diye konuştu. 


Güvercinlik’in ötesi Bodrum değil! 


Mehmet Kocadon, Bodrum’a yatırımcıların bu kadar ilgi göstermesinde gayrimenkul fiyatlarının hızlı yükselişinin etkili olduğunu anlatarak, hem arsa hem de konut fiyatlarının her geçen gün artığını söyledi. Bodrum’da 4-5 yıl içinde yapılacak yatırımlarla birlikte fiyatların çok daha fazla yükseleceğini anlatan Kocadon, şunları söyledi: “Bizim bazı sorunlarımız var. Planlar, katı atıklar ile alt yapı ve ulaşım sorunlarımız bulunuyor. Ama bunları çözeceğiz. İstanbul’un taşı toprağı altın ise Bodrum’unki pırlanta.” 


Bodrum'da yeni konutlarda fiyatların çok rahat 3 milyon euroya çıktığına dikkat çeken Kocadon, “Eski konutlarda ise 200 bin euroya ev bulmak mümkün. Arada önemli bir makas var ama yeni yatırımlar ve planlamalarla bu makas daralacak” dedi. Kocadon, Bodrum’un albenisini oldukça yüksek olduğunu anlatarak, “Ancak her yer Bodrum diye pazarlanıyor. Güvercinlik’in ötesi Bodrum diye satılıyor. Fakat oralar Bodrum değil” dedi. 


35 milyar dolarlık yatırım devam ediyor 


Mehmet Kocadon, Bodrum’un il olmamasına rağmen ekonomiye yılda 2 milyar dolarlık katkı sağladığını belirterek, bu rakamın 5 yıl sonra rahatlıkla 7-8 milyar dolara çıkabileceğini söyledi. Bölgede turizm ve inşaat sektörünün en önemli yatırımları oluşturduğunu açıklayan Kocadon, devam eden yatırımların toplamının 35 milyar dolara ulaştığını kaydetti. 


Kocadon, Bodrum’a yatırım yapan grupların geniş bir yelpaze oluşturduğunu ifade ederek, bu isimler arasında Ağaoğlu, Doğuş, Ofton, Bayraktar, Eczacıbaşı, Doğan, Polimeks, Mar Yapı, Varyap ve Astaş gibi birçok önemli firmanın olduğunu söyledi. 


Çağdaş Holding’in yaptığı Swissotel yarın açılıyor


Bodrum’a yatırım yapan en önemli gruplardan biri olan Çağdaş Holding, bölgeye Swissotel’leri kazandırıyor. Bu kapsamda Bodrum’da iki otel yatırımına soyunan Çağdaş Holding, Turgutreis’teki ilk otelin inşaatını tamamlarken açılışını yarın yapacak. Bodrum merkezdeki diğer otel ise gelecek yıl açılacak. Turgutreis’teki otel 75 milyon euroya malolurken, merkezdeki otelin maliyeti ise 100 milyon euroyu bulacak. Mimar Gökhan Avcıoğlu’nun tasarladığı Turgutreis Swissotel Resort Bodrum Beach’in iç mekanlarında Çağdaş Design Works’ten Irmak Çağlar’ın tasarımları kullanıldı. Otelde 66 misafir odası ve suit odası ile 72 rezidans bulunuyor.



Dünya


Geri Dön