26 / 04 / 2024

Bodrum The Bo Viera projesinde yıkılacak alanlar! 

Bodrum The Bo Viera projesinde yıkılacak alanlar! 

Bodrum'daki The Bo Viera projesinin yapı tatil tutanağına göre ayrı olması gereken villaları birleştirilerek tek bir yapı olarak gösterildi. 



Dün Bodrum koylarında inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imara aykırı 1611 konut ve 4 otelden oluşan 8 projenin inşaatının durdurulduğunu açıklamıştı.

Sözcü Gazetesi'nde İsmail Şahin'in haberine göre, yoğun yapılaşma nedeniyle kamuoyunda tartışılan Besa Grup'un The Bo Viera adlı projesi de mühürlenen projeler arasındaydı. Yapı Tatil Tutanağı'nda yer alan bilgiler projedeki kaçak yapılaşmayı da ortaya çıkardı.

 Bodrum The Bo Viera projesinde yıkılacak alanlar! 

Toplam 330 villa ve 90 odalı otelin yer alacağı The Bo Viera projesinin ilk etabında inşa edilen konutlar ve eklentilerle ilgili mimari projeye aykırı unsurlar yapı tatil tutanağında anlatıldı. Projeye aykırı olarak inşa edilen 26 yapının ayrık olan düzenin birleştirilerek tek bir yapı olarak inşa edildiği belirlendi. Besa Grup, 3 adet duvarı ve plaja inmeyi sağlayan asansör kulesini de ruhsatsız olarak inşa etti.


PROJEMİZ YASAL DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Besa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, “İnşaatlarımız kanunlara uygun.  Kaba inşaat nedeniyle yapılaşma yoğun görünüyor” demişti.


FİRMA YIKMAZSA BAKANLIK YIKTIRACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün yaptığı basın toplantısında “ Bu imara aykırılıkların giderilmesi için ilgili firmalara bir ay süre verilmiştir. Bu bir aylık süre içerisinde firmalarımız imara aykırılıkları giderecekler, gidermemeleri durumunda namı hesaplarına resen Bakanlık olarak, valilik, kaymakamlık eliyle de biz imara aykırılıkları gidereceğimizi buradan tüm vatandaşlarımıza iletmek isterim. Bu çerçevede 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8, 32 ve 42'inci maddeleri gereği durdurma, yıkım ve para cezası işlemleri verilmiş ve ilgililer hakkında da Türk Ceza Kanunu'nun 184'üncü maddesi gereği işlem yapılacak” dedi.

 

Bodrum'da lüks villaların yer aldığı dev projeye tepki!

Bodrum The Bo Viera projesine yargıdan vize çıktı!

Bodrum’daki The Bo Viera projesi devam edecek!


Geri Dön