29 / 03 / 2024

Bono beklentisi suya düştü, dolar fırladı!

Bono beklentisi suya düştü, dolar fırladı!

Dolar/TL'de iki haftadır devam eden yükselişlerden sonra dolar dün akşam düşüşe geçti ama bu düşüş uzun sürmedi. Bugün dolar güne16 lira seviyesinin üstünde başladı, resmen dolar fırladı. Peki dolar dün neden düştü? Şimdi dolar neden yükseliyor? İşte merak edilen dolar yorumları...



BONO BEKLENTİSİ SUYA DÜŞTÜ

Dolar geçtiğimiz günlerde 16 lira seviyelerinde işlem gördü. Geçtiğimiz hafta cuma günü dolardaki 16 lira sınırı sabit kaldı ve dolar 16 lira seviyesini geçemedi. Yakın gelecekte enflasyon endeksli tahvil ile piyasaların tansiyonun azaltılabileceği yönüne kamuoyunda bir beklenti oluştu.

 Bono beklentisi suya düştü, dolar fırladı!

Hatta bu yönde bir kavram kargaşası dahi meydana geldi; bu enflasyon endeksli tahvilin adı ne olacaktı; Süper Bono, Çiller Bono'su veya  Derviş Bonosu?  Fakat adı bile konulamadan bono beklentisi suya düştü ve dolar fırladı. 

Dolar/TL şu dakikalarda 16,11 TL seviyesinde işlem görüyor. Peki dolar yükselecek mi? Dolar ne olur? 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön