24 / 04 / 2024

Borcu olanlar dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Borcu olanlar dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Vergi cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Borcu olan milyonlarca kişinin yüzünü güldürecek yapılandırma hayata geçti. Sputniknews'de yer alan habere göre; borçlular için yeni bir yapılandırma imkanı sağlayan yasa, TBMM'de kabul edildi ve ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Borcu olanlar dikkat! Resmi Gazete de yayımlandı!

Koronavirüs cezaları kapsam dışı

Yasaya göre, vergi cezaları, SGK prim borçları, gümrük cezaları yeniden yapılandırılacak.

Belediyelerin su alacakları, emlak ve çevre vergisi, motorlu taşıt vergileri, otoyol ve köprü cezaları da bu kapsam içerisinde yer alıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele kapsamında kesilen idari para cezaları ise yapılandırmaya dahil değil.

Borcu olanlar dikkat! Resmi Gazete de yayımlandı!

İlk taksit ödemeleri için son tarih eylül sonu

30 Nisan tarihinden önceki kesinleşmiş olan borçlar yapılandırılacak.  Yapılandırmadan yararlanabilmek için 31 Ağustos tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyor. İlk taksit ödemeleri ise eylül ayı bitimine kadar yapılacak.

Yeni düzenleme, 2016-2020 yılları arasındaki matrah artırımı da getirdi. Vergi matrahını artıran mükelleflerin 2021 yılına devrettikleri zararların yüzde 50'si silinecek. Dava aşamasındaki belirsiz kamu alacakları da yeniden yapılandırılacaktır.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Yapılandırma bugün başlıyor!

Borcu olanlara müjde! Yapılandırma Meclis'te kabul edildi!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön