27 / 04 / 2024

Bornova Ağaçlı Yol 120 milyon liraya satıldı!

Bornova Ağaçlı Yol 120 milyon liraya satıldı!

Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkartılan Bornova Ağaçlı Yol’daki Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün arazisinin sahibi belli oldu. Araziyi 120 milyon 420 bin TL’ye AK Partili Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Akdemir aldı.




Özelleştirme İdaresi tarafından ihaleye çıkartılan tartışmalı arazinin ihalesi gerçekleştirildi. Bornova Ağaçlı Yol’da bulunan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne ait arazisi satıldı. Büyükşehir ve Bornova Belediyeleri ile birlikte Şehir Plancıları Odası’nın dava açtığı satış kararı ile ilgili eylemler yapılmış, yürüyüşler gerçekleştirilmişti. Başta Bornova halkı olmak üzere STK’ların da destek verdiği eylemlere rağmen işlemler yürütüldü.


Ankara’da Özelleştirme İdaresi Genel Müdürlüğü’nde yapılan ihale açık arttırma yöntemi ile gerçekleştirildi. Dört firmanın katıldığı ihaleye Karayolları’nın geçtiğimiz hafta satılan  Ankara  Caddesi’ne bakan bölümündeki araziyi alan Folkart’ın sahibi Mesut Sancak’a ait Liva A.Ş ile Nurettin Memur, Mehmet Tekinalp ve Arif Akbaş'ın ortak olduğu Armesa Dekorasyon İnşaat San.ve Tic.AŞ-Murat Akdemir Ortak Girişimi yarıştı.


54 BİN METREKARELİK ALAN


İhale bu kez Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün ana binaları, lojmanlar, atölyeler, misafirhaneler ve bölge müdürünün bulunduğu makam binasının da olduğu alanlar için yapıldı. İki parsel halinde bulunan toplam 54 bin metrekarelik alan ile ilgili işlem tamamlandı. Kıyasıya yarışa sahne olan ihaleyi pazarlık görüşmeleri sonucunda AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Akdemir ile Armesa Şirketi aldı. İhale 120 milyon 420 bin TL’ye tamamlandı.


BİR TANE AĞAÇ KESİLMEYECEK


İhaleyi kazanan Murat Akdemir yaptığı açıklamada bölge için özel proje hazırlayacaklarını söyledi. Akdemir, “Orada bir tane bile ağaç kesilmeyecek. Çok şirketli bir yapıyız. Uluslararası düzeyde bir çalışma ve yarışma ile proje belirlenecek. İzmir’in en güzel projesi olacak” dedi.


Armesa ortaklarından AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Niyazi Memur, şirketin aile şirketi değil çok boyutlu olduğunu söyledi. Memur, “Zaten projede yapabilecekleriniz belli. Orada asırlık ağaçlar var. Bir tanesini bile kesmeye kıyamazsınız. İsteseniz de bunu yapacak durumunuz yok. Biz değil başkası da bu ihaleyi alsaydı yapamazdı. Bir ihalenin kazanılmış olması için sürecin tamamlanması gerekiyor. Şu anda bölge ile ilgili davalar var. Yürütülen girişimler var. Ama bir sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü doku korunacak” diye konuştu.


Ege'de Son Söz


Geri Dön