19 / 04 / 2024

Brent petrol 92 doları geçti! 7 Ekim 2022 brent petrolde son dakika gelişmeleri

Brent petrol 92 doları geçti! 7 Ekim 2022 brent petrolde son dakika gelişmeleri

Brent petrol bugün 92 doları geçti. Petrol üretiminde günlük 2 milyon varil kesintiye gidilecek. Gelen haber sonrası Brent petrolde 1 dolarlık yükseliş görüldü ve 92 doları geçti. İşte son dakika gelişmeler...



KRİTİK PETROL AÇIKLAMASI

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi  olan Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, petrol fiyatlarında yaşanan fiyat hareketliliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Karar öncesi piyasaların beklentilerinin bu seviyede olmadığını belirten Eryılmaz, "Söz konusu üretim azalışı, piyasanın beklediği bir karar olsa da miktar, beklentinin üzerinde.

Brent petrol 92 doları geçti! 7 Ekim 2022 brent petrolde son dakika gelişmeleri

 Tabii bu işin bir de haber etkisi tarafı var. Piyasa beklentisinin çok üzerinde bir kesinti gelince rapora baktığımızda uzun süre bu tutumun devam edeceği, gerekirse bu miktarın artırabileceği yönünde bir ibare görüyoruz. Dolayısıyla bu ibarelerin fiyatları bir miktar daha yukarı çektiğini söyleyebiliriz." dedi.

Eryılmaz, "Küresel merkez bankaları şu an tamamen enflasyona kanalize olmuşken ve resesyon fiyatlaması ile enerji emtia fiyatlarında başta petrol olmak üzere gerileme olacak beklentisi varken böyle bir haber gelmesi ve fiyatın artması elbette ki piyasaları bir miktar tedirgin ediyor." dedi.

Petrol fiyatı üç haneli rakamlara ulaşacak

Brent petrol yükseliyor! Brent petrol bugün ne kadar? 6 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı

Benzin ve motorine zam, LGP'ye indirim! 5 Ekim akaryakıt fiyat listesi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön