25 / 04 / 2024

Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? 18 Ekim 2022 brent petrol

Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? 18 Ekim 2022 brent petrol

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda bugün itibarıyla 92,30 dolardan işlem görüyor. İşte detaylar…



Dün 93,21 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, bugünü 91,62 dolar seviyesinde bitirdi. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.23 itibarı ile birlikte kapanışa göre yüzde 0,74 yükselerek 92,30 dolar oldu. Aynı dakikalarda ise Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 85,20 dolardan alıcıya çıktı.

Fiyatlarda yaşanan yükselişte, arz daralması ile ilgili olarak endişeler ve zayıflayan dolar endeksi etkili olmuş oldu.

Geçtiğimiz hafta 113,850'ye kadar çıkan dolar endeksi, bugün 111,627'ye kadar düştü.

ABD dolarının diğer para birimleri karşısında da değerini ölçen dolar endeksinde yaşanan düşüş, dolara endeksli petrolü diğer para birimlerini kullanmış olan alıcılar için cazip hale getiriyor. Yatırımcıların nispeten daha düşük petrol fiyatlarından faydalanmak amacı ile birlikte alım yapmaya başlaması fiyatlarda yükselişe sebep oluyor.

ABD ve Suudi Arabistan arasında Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşmuş olan OPEC+ grubunun üretim kesintisi kararı ile ilgili olarak devam eden tartışmalar da fiyatlar üzerinde etkili olmakta.

Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? 18 Ekim 2022 brent petrol

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön