26 / 04 / 2024

Bu haber İPhonecuları derinden yaralayacak! İPhone 14 için iptal kararı…

Bu haber İPhonecuları derinden yaralayacak! İPhone 14 için iptal kararı…

İPhone 14’ün çıkışını bekleyen telefon dünyası yeni kararla şokta. Bazı kesimler İPhone 14’ün çıkış lansmanın erteleyeceğini ve bununda piyasaya satış tarihini etkileyeceğini düşünüyor. Peki buna sebep olan nedir?



Telefon devi Apple’ın, Pelosi ziyaretinin ardından son zamanlarda yükselen Çin-Tayvan tansiyonu sebebiyle iPhone 14'ün piyasaya çıkışını erteleyebileceği iddia ediliyor.


Yeni iPhone modellerini piyasaya sürmeye hazırlanan Apple’ın Tayvanlı çip şirketi olan TSMC’ye yönelik baskılardan etkilendiği iddialar arasında yer alıyor.


Sektörde yer alan iddialara göre TSMC ve Apple’a iPhone'ların monte edildiği Çin'deki tesis üzerinden yeni bir yazı geldi.


MONTAJ TESİSİNE YASAKLAMA MI GELDİ?


Tesisten gelen yazıya göre Çin Komünist Partisi’nin, nakliye belgelerinde "Tayvan" veya "Çin Cumhuriyeti"nden söz edilmesini yasaklayan yeni düzenlemeler getirdiği belirtiliyor. Bu durumda da, donanımın bir kısmının Tayvan'a iade edilebileceği ve sonuç olarak da iPhone 14 üretimini geciktirebileceği anlamına geliyor. Sektörde dönen bu iddialar devam ederken Apple yöneticileri konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.
 


Geri Dön