19 / 03 / 2024

Gayrimenkul yatırımının 5 altın kuralı!

Gayrimenkul yatırımının 5 altın kuralı!

Birçok yatırımcılar tarafından tercih edilen gayrimenkul yatırımı, uzun vadede yatırımcısına büyük kazanç sağlıyor. Peki, gayrimenkul yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte gayrimenkul yatırımın altın kuralları...



Gayrimenkul yatırımı sadece içinde yaşamak için bir ev satın almaktan çok ileride gelir kazanmak bir mülk almak anlamına da gelebilir. Finansgündem'de yer alan habere göre; bu durum ise bir ev satın aldıktan sonra tadilat yaparak, gerçekleştirerek üzerinde bir fiyata satmak anlamı da taşıyabilir. Aynı zamanda emlak yatırımı yapanlar satın aldıkları evi kiraya vermeyi de düşünebilir. Bazı durumlarda ise büyük gayrimenkul yatırımlarından elde edilen kira gelirleri, mülkü satın almak için yapılan yatırımdan çok daha büyük bir getiri sağlayabilir. Bu yatırımların maliyeti oldukça yüksek olduğu için, doğru kararı vermek de büyük öneme sahip. 

1. Bir danışman bulun

Birçok yatırımda olduğu gibi, bu alanda uzmanlık sahibi birinden tavsiye almak emlak yatırımlarında da oldukça büyük önem taşıyor. Emlak şirketi Realty ONE CEO’su Kuba Jewgieniew, “bugünün koşullarında emlak yatırımı yapmak istiyorsanız, bir danışman bulmanızı tavsiye ederim” açıklamasında bulunuyor. Jewgieniew bu alanda tecrübe sahibisi olan kişilerin edindiği deneyimlerin, yatırımcıların hata riskini azaltacağı ön görüsüne sahip.

2. İnsanların hangi bölgelere taşındığına dikkat edin

Koronavirüs insanların yaşamayı tercih ettiği bölgelerin önemli ölçüde değişmesine sebep oldu. Jewgieniew, “ofislerde çalışan insan sayısının azalması ve birçok insanın hayat biçimlerini gözden geçirmeye başlamasıyla birlikte daha önce popüler olmayan bölgelerin yükselişe geçtiğini görüyoruz” dedi.

Bu sebeple emlak yatırımı yapacak kişilerin insanların ilgi gösterdiği bölgeleri iyi değerlendirmesi gerekiyor.

Gayrimenkul yatırımının 5 altın kuralı!

3. Yatırım yapılacak bölgenin nasıl değişeceğini göz önünde bulundurun

Jewgieniew alışveriş merkezlerine yakın olan bölgelerdeki apartman dairelerinin ve butik otellerin yakın zamanda e-ticaretin yükselişe geçmesiyle beraber popülerliğini yitireceğini savunuyor. Jewgieniew, “Amazon gibi dev perakendecilerin bu alışveriş merkezlerini alarak, dağıtım merkezlerine dönüştüreceğini tahmin ediyorum. Bu da bu bölgelerde istihdamın yükselmesi anlamına gelecek” dedi. 

Gayrimenkul yatırımının 5 altın kuralı!

4. Yatırım yapmadan önce bir iş planı oluşturun

Satın almak istenen bir emlaka fiyat teklifi yapılmadan önce yapacağınız satın alımdan kar sağlamak için ne kadar para harcanabileceğe yönelik bir finansal planlama gerçekleştirilmeli Jewgieniew, “emlak yatırımı yapmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken şey hesap yapmak olacaktır” dedi. Bu sadece kadar paranız olduğu ve satın alınan emlağın ne kadar gelir alınmasıyla ilgili değil. Edinilen bilgilere göre faiz oranları, doluluk oranı ve alıcı arayan emlak sayısı da göz önünde bulundurmanız gereken faktörler arasında.

5. Satın aldığınız evi tadilata sokmak için acele etmeyin

Jewgieniew, “bir yıl önce çok daha farklı bir şey söylerdim ancak satın aldığınız evi tadilata sokup satmak için acele etmeyin” dedi. Açıklamasının devamında, “yaptığınız alımı uzun vadeli düşünün ve nakit akışına odaklanın” ifadelerine yer verdi. Bunun sebebi ise emlak alanında rekabetin oldukça yüksek olması. Yapı malzemeleri de pahalı olduğu için kar elde etmek imkansız hale geliyor.

Gayrimenkul yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?


 


Geri Dön