28 / 03 / 2024

Bulut Cebeci kimdir?

Bulut Cebeci kimdir?

Mimar Bulut Cebeci kimdir? Bulut Cebeci, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Bulut Cebeci, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Bulut Cebeci...



Bulut Cebeci kimdir?

Bulut Cebeci İstanbul'da doğdu ve lise eğitimini bu şehirde gerçekleştirdi. 2005 yılında Amerika'da Rhode Island School of Design'da mimarlık ve güzel sanatlar lisans eğitimini tamamladıktan sonra, New York'ta mimar olarak çalıştı. 


Ardından Londra'ya taşınan Bulut, yüksek lisans eğitimini Architectural Association School of Architecture'da gerçekleştirdi. Skidmore Owings & Merill (SOM) Londra ofisinde çalışmaya başlayan Bulut, konsept tasarımı ve dijital koordinasyon alanlarında görev aldı. 


SOM'den ayrıldıktan sonra, Londra'da Mossessian & Partners'da proje mimarı olarak çalışmaya başlayan Bulut, Abu Dhabi sanat galerisi, ödüllü Musheireb Heart of Doha kentsel dönüşüm projesi ve Fes şehrinin UNESCO korumasındaki medinesinde bulunan bir meydan ve çevresindeki yapıların renovasyon ve dönüşümünü kapsayan Place Lalla Yeddouna projesinde mimar olarak görev aldı. 


2012 yılında Bulut Cebeci, Selim Bayer ile birlikte Londra ve İstanbul merkezli FLAT C/ ARCHITECTURE mimarlık atölyesini kurdu. Konut, kültürel, ofis ve perakende tasarım alanlarında projelere imza atan Bulut Cebeci Mimarlar Odası İstanbul Şubesi üyesidir.






Geri Dön