29 / 03 / 2024

Bulvar İstanbul, toplu konut yaşam standartlarına değer katacak!

Bulvar İstanbul, toplu konut yaşam standartlarına değer katacak!

Türkiye’nin birçok kentinde birbirinden farklı niteliklerde ve ölçeklerde birçok projeye imza atan (SPDO) Sabri Paşayiğit Design Office’in tasarladığı Bulvar İstanbul, doğayla iç içe, kaliteli ve standartları yüksek bir yaşam alanı sunuyor.



Türkiye’nin birçok kentinde birbirinden farklı niteliklerde ve ölçeklerde birçok projeye imza atan (SPDO) Sabri Paşayiğit Design Office’in tasarladığı Bulvar İstanbul, doğayla iç içe, kaliteli ve standartları yüksek bir yaşam alanı sunuyor. Sosyal kullanım alanlarının çeşitliliğiyle toplu konuttaki yaşam standartlarına değer katmaya hazırlanan, henüz inşaatı devam ettiği halde oldukça yoğun ilgi gören Bulvar İstanbul, şimdiden İstanbul’un gözde yaşam merkezlerinden biri olmaya aday…


Mimar Sabri Paşayiğit’in önderliğinde nitelikli projeler üreten SPDO’nun Başakşehir’de inşaatı devam eden Bulvar İstanbul projesi, çağdaş tasarımı ve sosyal yanı kuvvetli kurgusuyla bulunduğu lokasyonda fark yaratmayı hedefliyor. Toplam 230.000 metrekarelik bir alana yayılan ve 1720 adet konut kapasitesi olan Bulvar İstanbul, rezidanslar ve daha az katlı butik konut birimlerinden oluşan çok alternatifli yaşam biçimlerinin yanında, su ve yeşilin oldukça yoğun bir biçimde kullanıldığı, doğa ile iç içe bir kent yaşamı sunuyor.


Projenin tasarım sürecinde; çevresel bağlamlar dikkate alındığında üzerinde en çok durulan konulardan biri arazinin eğimi olmuş. SPDO, konutları eğime göre konumlandırarak araziye en az müdahale edecek şekilde bir organizasyon şeması planlamış. Böylelikle arazideki yerleşim en düşük enerjiyle mümkün olan en yüksek verim alınacak şekilde kurgulanmış. Bu yaklaşım, konutların yerleşimi ve bununla birlikte şekillenen sosyal kullanım alanlarının site içerisinde erişilebilirliği konusunda da belirleyici olmuş. Tüm konut birimleri peyzaja yönlenecek şekilde konumlandırılırken, konut birimleri arasında kurgulanan sosyal alanlar ise peyzaj öğeleriyle birbirini destekleyecek şekilde bir araya getirilmiş. Bu durum bütüncül yaklaşımlarla ele alınan, sosyal iletişimi kuvvetlendirici açık alanların ortaya çıkmasında etkili olmuş.


SPDO’nun toplu konut anlayışına katmış olduğu tüm bu yeniliklerin de getirisiyle, hem yapısal, hem de yerleşim ölçeğindeki spesifik detaylarıyla fark yaratan Bulvar İstanbul, yakaladığı başarılı satış grafiği ile de, yatırımcılarının büyük oranda kar elde etmesini sağlamış. SPDO’nun Bulvar İstanbul projesinde ön plana çıkarttığı, konut tiplerindeki farklı seçeneklerin ve yaşam alanı anlayışına entegre ettiği kaliteli çözümlerin etkisiyle, genel satışların %90’ı tamamlanmış durumda…


Farklı kullanıcı profillerine hitap eden konut tasarımları...

Birçok yaşam standardına uygun, çok alternatifli seçenekleriyle de dikkat çeken Bulvar İstanbul’da konut tipolojileri belirlenirken, farklı kullanıcı profillerine hitap edebilen spesifik tasarımlar geliştirilmiş. Her farklı tip plan şeması için iki farklı metrekareyle çözüm üretilerek; tiplerin de kendi içinde alternatifli olmaları sağlanmış. Rezidans ve apartman bloklarının cephelerini hareket kazandırılması için kat bahçeleri, farklı malzemelerde cephe elemanları ve şeffaflık etkisiyle birlikte tasarlanmış. Yapı kütlesindeki dinamik etki, peyzajda da su ve yeşilin bir arada kullanılmasıyla elde edilmiş ve böylece bir bütünlük sağlanmış.


Haziran 2016’da tamamlanması planlanan Bulvar İstanbul’da, basketbol sahası, tenis kortu, mini golf sahası, tırmanma duvarı, kay-kay alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, kapalı-açık yüzme havuzu, çeşitli hizmetlerin yer aldığı fitness ve rekreasyon alanları, spor alanları, çocuk oyun alanları, sessizlik adası, kitap okuma alanları, kütüphane, sinema salonu, salon-lounge, zen bahçeleri, süs havuzu, şelale, göl/gölet, restoran, AVM ve kafe gibi sosyal donatılar yer alıyor.


Mimar Sabri Paşayiğit Bulvar İstanbul projesiyle ilgili olarak, alışageldiğimiz toplu konut anlayışının çok daha ötesine geçilebilen, nitelikli yaşam standartlarına uygun şartlara cevap verebilen ve aynı zamanda insanların yaşantılarının birbirleriyle kesişerek sosyalleşmesine olanak sağlayan bir kurguda tasarlandığının altını çiziyor.


Web adresi: www.bulvaristanbul.com.tr



Geri Dön