19 / 04 / 2024

Burak Tansan: Türkiye dünya ekonomisine damga vuracak!

Burak Tansan: Türkiye dünya ekonomisine damga vuracak!

Dünya Ekonomik Forumu'nun özel toplantısı İstanbul'da başlıyor. "Gelecekteki Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması" başlıklı toplantı500'ün üzerinde iş dünyası, hükümet, akademi ve sivil toplum liderini bir araya getirecek.




Dünya Ekonomik Forumu'nun özel toplantısı İstanbul'da başlıyor. "Gelecekteki Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması" başlıklı toplantı 70'i aşkın ülkeden, 500'ün üzerinde iş dünyası, hükümet, akademi ve sivil toplum liderini bir araya getirecek. 


10 YILDA YERİ KUVVETLENDİ 

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) öncesinde yazılı bir açıklama yapan uluslararası danışmanlık firmalarından The Boston Consulting Group (BCG) Türkiye Genel Müdürü ve Yönetici Ortağı Burak Tansan, doğru politikalar izlendiğinde Türkiye'nin önümüzdeki dönemde dünya ekonomisine daha çok damga vuracağını belirtti. Son 10 yılda Türkiye'nin dünya ekonomisindeki yerinin çok daha kuvvetlendiğini vurgulayan Tansan, "2003'te dünya GSMH'sinden yüzde 0.8 pay alıyorken, bu oran 2003-2013 arasında yüzde 1.6'ya çıktı. 2003'te dünyadaki toplam yatırım içinden yüzde 0.7 pay alınırken bu oran da 1.4 oldu" dedi. 


İHRACATTAN ALDIĞIMIZ PAY 1.4 MİSLİ ARTTI

Türkiye'nin 2003'te dünyadaki toplam ihracattaki payının yüzde 0.7 olduğunu, 10 yıllık dönemde bu oranın 1.4 misli arttığını anlatan Tansan, iki kıtayı birbirine bağlayan Türkiye'nin ticaretin ve ulaşımın geçiş noktası, doğalgaz ve petrol transferi için de oldukça avantajlı duruma geldiğini, makroekonomik göstergelerin de bunu gösterdiğini dile getirdi. 



Sabah


Geri Dön