16 / 04 / 2024

Bursa Altıparmak Atatürk Meydanı son halini aldı!

Bursa Altıparmak Atatürk Meydanı son halini aldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün konuşma yapacağı Altıparmak Atatürk Meydanı ile ilgili bilgi verdi. Altepe, üst kolonlardaki yıkımların tamamlandığını, tüm beton alanların düzenlemesinin ve dış bölgedeki zemin kaplamalarının bittiğini söyledi.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 5 Nisan'da Bursa'ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni yapılan Altıparmak Atatürk Meydanı'ndan halka sesleneceğini söyledi. Şampiyonluk yaşanan tarihi stattan dönüştürülen meydandaki son hazırlıklar ise hummalı bir şekilde sürdürülüyor.


FARKLI BİR MEYDAN OLACAK

Yeni yapılan meydan için uzun süre mücadele ettiklerini belirten Başkan Altepe "Daha önce buraların planları değiştirildi. Burası ticaret alanına alındı, büyük binalar ve alışveriş merkezleri yükselecekti. Bizler o zaman burayı spor alanı olarak tescil ettirdik. Spor alanı ve meydan olarak düzenlemek şimdi bize kaldı" dedi. Altepe "Artık şampiyonlukları yaşadığımız stadımız her türlü etkinliklerin, festivallerin yapılacağı, insanların spor yapacağı güzel bir buluşma yeri olacak. Meydan dediğiniz zaman insanı çekecek bir şeyler olması lazım burada her şey var, farklı bir meydan olacak" dedi. Meydanda devam eden yapım çalışmaları hakkında bilgi veren Altepe, üst kolonlardaki yıkımların tamamlandığını, tüm beton alanların düzenlemesinin ve dış bölgedeki zemin kaplamalarının yapıldığını söyledi. Altepe, "Bisiklet yolu ve koşu yolunun betonları da tamamlandı. Son halini almaya başladı" diye konuştu.


İLK PROGRAM CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN

Alanın yeşil olan olarak bırakılmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istediğini belirten Altepe "Şimdi biz de buradaki ilk etkinliği onunla birlikte yapmak istiyoruz. Çünkü onun talebiydi bu. 'Kültürpark'ın yanındaki bu alan mümkünse yeşil kalsın ve burası değerlendirilsin' diyordu. Biz de burayı yeşil bıraktık ve alanı da değerlendiriyoruz. Burayı 5 Nisan Çarşamba günü on binler dolduracak" görüşünü dile getirdi.




Sabah


Geri Dön