23 / 04 / 2024

Bursa Altıparmak Caddesi'nde tramvay hattı düzeltiliyor!

Bursa Altıparmak Caddesi'nde tramvay hattı düzeltiliyor!

Bursa'nın ulaşım hayatına Mart ayında giriş yapan T-1 tramvay hattında yanlış imalatlar zaman içerisinde tespit edilerek düzeltiliyor. Altıparmak Caddesi'nde, Arap Şükrü Sokağı önündeki geniş kaldırımlar daraltılarak, taşıt ulaşımı rahatlatıldı...




Bursa'nın ulaşım hayatına Mart ayında giriş yapan T-1 tramvay hattında yanlış imalatlar zaman içerisinde tespit edilerek düzeltiliyor.


Altıparmak Caddesi'nde, Arap Şükrü Sokağı önündeki geniş kaldırımlar 20'şer santim daraltılarak, taşıt ulaşımı rahatlatıldı. Gece yarısı asfalt kırma makinaları ile 2 ay önce yapılan kaldırımları söken Büyükşehir Belediyesi ekipleri, otomobillerin rahat geçmesine imkan sağladı. Arap Şükrü önündeki geniş kaldırımları özellikle geceleri otomobil park alanı gibi kullanılırken, gündüzleri de çıkış istikametinde sıkışıklığa yol açıyordu.


Bu arada sürücüler, özellikle Şehreküstü Meydanından Çatalfırın'a girişte, varyant altındaki geniş kaldırımlarında 1 metre daraltılmasını istedi. Şehreküstü'den Altıparmak caddesine akışın 2 şeritli olarak yapılmasını ve Kadı Zade Rumi caddesi girişindeki mantarlarında 2 metre geri çekilerek Çatalfırın'a akışgan bir giriş temin edilebileceğini kaydeden sürücüler, Haşim İşcan ve Fevzi Çakmak istikametinde trafiğin bu düzenleme ile hızlanacağını kaydetti. Diğer taraftan özellikle tramvaya bağlı sinyalizasyonlarda varyant çıkışı ve Çakırhamam'tan Atatürk caddesine çıkışlarda kırmızı ışığın tramvayın geçiş süresinden fazla yandığına dikkat çeken sürücüler, bu sürenin kısaltılarak Tophane ve Şehreküstü'nden Atatürk caddesine girişlerin hızlandırılmasını istedi.



Olay


Geri Dön