25 / 04 / 2024

Bursa Anadolu Erkek Lisesi spor salonunun temeli atıldı!

Bursa Anadolu Erkek Lisesi spor salonunun temeli atıldı!

Bursa Anadolu Erkek Lisesi çevre düzenlemeleri ve spor salonunun temeli, Bursa Anadolu Erkek Lisesi’nin 130. Pilav Günü’nde atıldı...




1883 yılında Sultan Abdülhamit Han tarafından yaptırılan Bursa’nın köklü eğitim kurumlarından Erkek Lisesi’nin 130. pilav günü, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra eski mezunların katılımıyla gerçekleşti. Okulun mezunları ile öğrencilerinin kaynaştığı pilav günü kapsamında Erkek Lisesi’nin tarihi kimliğine yakışır çevre düzenlemesi ile spor salonunun da temeli atıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 130 yıllık marka eğitim kurumu olan Bursa Anadolu Erkek Lisesi’nin kabuk değiştirdiğini ifade ederek, “Bursa’nın tarihi kültürel mirasımızın en önemli eserlerinden biri de Erkek Lisesi’dir. Bizler her zaman söylediğimiz gibi Bursa Anadolu Erkek Lisesi ve Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği’nin yanındayız. Sıkıldıkları her noktada sözümüzün arkasında olduk. Tarihi okul canlanacak dedik, canlanıyor. Okula yeni ek bina yapıldı, bahçe ve çevre düzenlemeleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor” diye konuştu.

Çalışmalara okul mezunu iş adamlarından da destek geldiğini ifade eden Başkan Altepe, “Bursa Erkek Lisesi’nin 130 yılda sanat, sosyal, kültürel ve politik hayata çok değerli isimler kazandırdığını hepimiz biliyoruz. Edebiyatın güçlü isimlerinden Reşat Nuri Güntekin’den Sait Faik Abasıyanık’a, eski bakanlarımızdan Ertuğrul Yalçınbayır’dan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’ya kadar, kent kültürüne katkı koyan değerler burada yetişti. Bugün de Erkek Lisesi için önemli bir dönüm noktası” dedi.


Spor salonu bu yıl içinde tamamlanacak

Başkan Altepe, okulun tarihi binasındaki restorasyona da gerektiğinde destek verileceğini anlatarak, “Bugün Bursa’nın köklü eğitim kurumuna yakışır şekilde, gecikmiş olan bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Okulumuz her yeriyle yeniden düzenleniyor. Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime büyük destek veriyoruz. Erkek Lisesi için atılacak her adımda da varız. Okula kazandıracağımız spor salonu, yaklaşık 850 m2 alanda, 400 m2’lik basketbol ve voleybol sahası, soyunma odaları ile masa tenisi ve oturma bölümleri bulunan 250 m2’lik açık alandan oluşacak” şeklinde konuştu.

Yangın çıkışları ve engelli platformundan tesisatlara kadar tüm eksikler giderileceğini ifade eden Altepe, spor salonunun bu yıl içinde tamamlanacağını da belirtti. Konuşmasının ardından Başkan Altepe’ye okul flaması takdim edildi.


Altepe’ye destek teşekkürü

Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Recep Cenkçiler de derneğin önemli işlere imza attığını hatırlatarak, Erkek Lisesi’nin tarihi binasını ortaya çıkaran ve çevre düzenlemelerini yapacak olan Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Konuşmasında derneğin çalışmalarından örnekler de veren Cenkçiler’in yanı sıra Bursa Anadolu Erkek Lisesi Müdürü Muammer Tezcan ise “Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, okulumuzun 130. yılında bizi bu spor salonuyla ödüllendirdi, teşekkür ediyoruz” diyerek okul yöneticileri ve öğrenciler adına sevincini dile getirdi. Bursa Anadolu Erkek Lisesi Halk Oyunları gösterileriyle renklenen temel atma töreninde, Başkan Altepe, protokol üyeleriyle birlikte butona basarak temele ilk harcı attı. Başkan Altepe, öğrencilerle mezunlara dağıtılan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan Erkek Lisesi’nin tarihinin ölümsüzleştiği kitabı da imzaladı.


Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön