28 / 03 / 2024

Bursa Demirtaş Köprülü Kavşağı'nın temeli atıldı!

Bursa Demirtaş Köprülü Kavşağı'nın temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Ulaşılabilir Bursa' hedefiyle projelendirilen Demirtaş Köprülü Kavşağı'nın temeli törenle atıldı. Recep Altepe, Bursa trafiğine çözüm olacak kavşağın, 2015 baharına yetişeceğini müjdeledi.



Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Ulaşılabilir Bursa' hedefiyle projelendirilen Demirtaş Köprülü Kavşağı'nın temeli törenle atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa trafiğine çözüm olacak kavşağın, 2015 baharına yetişeceğini müjdeledi. 



Bursa'yı vizyon projeleriyle geleceğe taşırken 'daha ulaşılabilir bir kent' hedefine yönelik çalışmalarını da sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yıllardır çözüm bekleyen trafik meselesini kökten çözecek adımlara bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Demirtaş Köprülü Kavşağı'nın temeli, törenle atıldı. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Hakan Çavuşoğlu ve Bedrettin Yıldırım, AK Parti İl Başkanvekili Asım Amil, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ile Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları da katıldı. 



NEFES ALDIRACAK 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın daha ulaşılabilir bir kent olması için raylı sistemlerden yeni açılan alternatif yollara kadar her alanda ulaşım faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Şehrin sıkıntılı olan tüm yollarına kavşaklar yaptıklarını anlatan Başkan Altepe, "İzmir Yolu'nu kavşaklarla rahatlattık, şimdi sıra Yalova Yolu'nda. Uzun yılların beklentisi olan Demirtaş'ta köprülü kavşak çalışmasına bugün başlıyoruz. Çalışmaların en çok 6 ay sürmesi planlanıyor. Ancak bizler bu kavşağı 4,5 ay gibi bir sürede açmayı ve bahar aylarında ulaşıma nefes aldırmayı istiyoruz" diye konuştu. 



KESİNTİSİZ ULAŞIM

Başkan Altepe, konuşmasında Demirtaş Köprülü Kavşağı hakkında bilgiler vererek, "Yakın Doğu Çevre Yolu ile İnönü Caddesi kesişiminde inşa edilen kavşak toplam 96 bin metrekare alan konuşlandırıldı. Bursa -  Ankara  istikametinde kesintisiz ulaşıma imkan sağlayacak olan kavşakla aynı zamanda Gülbahçe ve Demirtaş mahalleleri arasındaki ulaşım da 44 kirişli, çift açıklıklı 30 metre genişliğindeki kesintisiz köprü üzerinden sağlanacak. Kavşak dört kollu yani yonca kavşak olarak inşa ediliyor" dedi. 



Bursa Kent 


Geri Dön