25 / 04 / 2024

Bursa İnegöl'e modern meydan!

Bursa İnegöl'e modern meydan!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl'e yeni bir meydan kazandırıyor.




Bursa’da hayata geçirdiği yatırımlara hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi 17 ilçede altyapıdan ulaşıma, spordan kırsal kalkınmaya kadar her alanda önemli yatırımları yapmaya devam ediyor. Tarihi ve miras çalışmaları kapsamında daha önce İnegöl ilçesinde çıkan yangında kül olan Beylik Hanını ilk günkü orijinal haliyle yeniden hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de aynı bölgeye ayrıcalıklı bir kentsel tasarım projesi uyguluyor. 


Beylik Hanı, İshakpaşa Camii ve Külliyesi’nin de içinde bulunduğu yaklaşık 5 bin metrekare alan baştan aşağı yenileniyor. Bölgedeki ağaç ve doğal yapı korunurken, iki kafeteryanın yanı sıra yapılacak bay ve bayan tuvaletleri ile bölgenin en önemli eksikliği de giderilecek.


İnegöl’ün kalitesini artıracak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe konuyla ilgili olarak, “Çarşıda en sıkıntılı nokta yangında zarar gören Beylik hanı idi. Onun restorasyonunu tamamladık, artık hizmete açılıyor. Yine Beylik Hanı ile İshakpaşa Külliyesi ve Camii’nin bulunduğu alan da biraz sıkıntılıydı. Bu bölgedeki yaklaşık 5 bin metrekarelik alanı yeniden düzenliyoruz. Çınarlar ve yeşillikler korunuyor, Kültür Varlıkları Kurulu’nun onayıyla bölgeye uyumlu iki kafeterya yapacağız. Bölgenin korunması için tüm hassasiyetleri gösteriyoruz. Yine alanda tuvaletler yoktu, yeni düzenleme ile bu ihtiyacı da gideriyoruz. İnegöl Belediyemizle birlikte projeyi sürdürüyoruz. Çalışmaları biran önce bitirip, İnegöl’e kaliteli bir meydan kazandırmak istiyoruz. Bu meydan İnegöl’ün kalitesine kalite katacak” diye konuştu.




Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön