20 / 04 / 2024

İnegöl’e modern meydan!

İnegöl’e modern meydan!

İnegöl Belediyesi’nin modern ve estetik bir görünüme sahip şekilde yeniden düzenlediği Fatih Cami karşısındaki meydan, törenle açıldı.



Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Alper Taban, belediye meclis üyeleri AK Partili yöneticiler, Hamidiye Mahallesi Muhtarı Cemalettin İlgezdi ve mahalle sakinlerinin katıldığı meydan açılışında, özellikle kuru havuz uygulaması tüm davetlilerin ilgi odağı oldu.

MAHALLELERE NEFES ALDIRACAK PROJELER

Açılış töreni sırasında vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, halktan aldıkları güçle ilk günkü hizmet aşkıyla yollarına devam ettiklerini ifade ederek:


 “Bu şehre duyduğumuz heyecan ve hayallerin bir yenisini daha bugün hayata geçirmenin mutluluğunu sizler ile birlikte paylaşıyoruz. Şehrin görselliğine ve estetiğine yeni bir vizyon katacak yeni meydanımızın açılışına hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.


Halka hizmet Hakka hizmettir anlayışını şiar edinmiş bir Belediye olarak, İnegöl’ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Önceliğimiz insan ve insana hizmet düsturuyla halkımızın taleplerini sürekli ön planda tutmaktayız.


Geçmişten aldığımız güçle bugünü ve yarını inşa etme amacıyla çıktığımız bu yolda İnegöl’ü örnek bir şehir yapma adına 7/24 çalışma prensibiyle hizmet ağımızı şehrimizin dört bir tarafında yayarak,  vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz.

İnegöl Belediyesi olarak mahallelere nefes aldıracak çalışmalarımızla sosyal yaşama hayat verirken, bu kapsamda şehri rahatlatacak ve günümüz koşullarında halkın ihtiyaçlarına cevap verebilecek dinlenme mekanları, meydanlar, otopark alanları ve çocuk oyun alanları üretme çabamız ise kentin her alanında artarak devam ediyor. Bilindiği üzere belediye olarak tüm mahallelerimizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına elimizden geldiğince cevap vermeye çalışıyoruz.


İnsan odaklı çalışma prensibi çerçevesinde sürdürdüğümüz hizmetler ile şehrimizin tüm noktalarında olduğu gibi Hamidiye mahallemizde de bugüne kadar birçok hizmete imza attık” dedi.

500 BİN TL’YE MAL OLDU

Yapımı tamamlanan meydanın yenileme çalışmaları hakkında teknik bilgi de veren Aktaş,

 “Söz konusu meydanımız 2840 m2 alan üzerinde, 110 m2 kuru havuz, 2400 m2 sert zemin ve yürüyüş alanı, 130 m2 yeşil alan, 9 araçlık 135 m2 otopark alanı bulunmakta. Ahşap oturma alanı oluşturduk ve oturma alanlarına alttan aydınlatma sistemi ile hem görsellik hem aydınlatma sağlandı.


Ağaçlık ve yeşil alanlara görselliği ön planda olan yetişkin ağaçlar dikildi ve neticede güzel bir ortam ortaya çıktı. Bitkilendirme çalışmasında farklı ağaç tipleri kullandık burada. Renkli aydınlatmalar yaptık.

Gece görünümü için de ayrıca bir estetik kazandırdık. Yaklaşık 500 bin TL’likte bir maliyeti var” diye konuştu.

BURALARA SAHİP ÇIKALIM

Yapılan çalışmaların ilçe halkı tarafından korunması gerektiğine dikkat çekerek yaşadığı bir olayı da vatandaşlarla paylaşan Aktaş,

 “Geçen akşam buradan geçerken iki gencin oturduğunu gördüm. Çekirdek tüketiyorlardı. Yanlarına geldim biraz şaşırdılar ve mahcupta oldular. Dedim ki bunları yapmaya bir şekilde vesile olduk ama bu benim cebimden çıkmadı. Hepinizin vergileriyle yapıldı.


Dolayısıyla sahip çıkma noktasında sizden istirhamım, gençlerimiz belki dikkatli olamayabilirler ama hanımefendiler, beyefendiler muhtarımız bu konuda uyarılar yaparsa bu çalışmalar daha hayırlı ve uzun olur. İnşallah bu noktada yanlışta olanlar varsa onları ikaz edeceğiz, uyaracağız.


 Bir Türk vatandaşına yakışan bu ve benzeri çalışmalara sahip çıkmaktır. Dolaysıyla hep beraber sahip çıkacağız” ifadelerinde bulundu.

100 YILLIK PRANGALAR KIRILACAK

Aktaş, İnegöl Belediyesi’nin çalışmalarının ve temel atma törenlerinin devam edeceğini de söyledi. Bir taraftan da referandum için çalıştıklarını kaydeden Aktaş, “Malumunuz 16 Nisan’da Türkiye’nin belki de 100 yıllık süreçte prangalarını kıracağı, önündeki engelleri yıkacağı çok önemli bir eşiğe geldik. Birileri bu işe tek adamlık, padişahlık diyor. O aldığınız broşürleri inceleyin,


Türkiye’nin nasıl normalleşeceğini, artık koalisyonlu günlere asla dönülmeyeceğini, birilerinin 10 senede bir bu memlekete ayar veremeyeceğini ve açıkçası Güneş Motel benzeri kirli pazarlıkları asla bulamayacağı, yargının gerçekten bu ülke üzerindeki tahakkümünün tamamen kaldırılacağı, bu milletin evlatlarının bu milleti yöneteceği çok güzel günlere 17 Nisan sabahı uyanacağız inşallah. O yüzden sizlerden her zaman olduğu gibi destek beklediğimizi ifade ediyorum” dedi.

SÜRGÜN DEĞİL ÖVÜNÇ KAYNAĞI

Konuşmasının son bölümünde Doğubayazıt görevlendirmesi hakkında konuşan ve vatandaşlara bu konuda bilgi veren Aktaş, şöyle konuştu:


 “Gazetelerde son dönemlerde bir Doğubayazıt muhabbeti duyuyorsunuz. Şimdi dedikodular da çıkmış, Başkanı Ağrı’ya sürmüşler diyorlarmış. Ben tayinci falan değilim, memur değilim. Sizlerin oylarınızla seçilmiş Belediye Başkanıyım. Halkın iradesi üzerinde hiçbir irade olmaz.


Görevlendirildiğimiz süre zarfında görevimizi yapacağız ve bir gün bu bayrağı bizden çok daha iyi yapan arkadaşlara teslim edeceğiz. Ama dedim ya fitne insanlık tarihi boyunca hiç durmamıştır. Birileri de bir taraftan bu kalemi çalıştıracaklar. Bu bir sürgün falan değil. Türkiye’de 60 civarında belediye kayyuma kaldı.


 Yanlış işlere alet oldular, teröristlerle iş yaptılar bu belediyeler. Neticesinde Kaymakam ve Vali Yardımcılarına verildi. Sağ olsun büyüklerimiz Ankara’dan 35 tane Belediye Başkanını bu işle alakalı layık görmüşler. Bunlardan biri de biziz. Bırakın sürgünü, bu aksine övünülecek bir şey.


Bursa’da 17 tane belediye var. Hepsi birbirinden çalışkan ve gayretli, AK Parti belediyeciliğinin farkını her yerde yaşatıyorlar ama demişler bu iyi koşturuyor bir de buna 1500 km öteden Doğubayazıt’ı verelim.

Benim de yedek subay olarak askerlik yaptığım yer. Allah 21 yıl sonra tekrar oralara gitmeyi nasip etti. 16 Nisan’a kadar ayda 2 sefer, ondan sonra da inşallah ayda 1 sefer iki üç günlük olmak kaydıyla 2 yıllık süreçte gidip geleceğiz.


 İnşallah orada da böyle pozitif şeyleri göreceksiniz. İnşallah 6 ay sonra çok büyük bir dönüşüm yaşanacak. Şuna da sakın kanmayın, buraya yapılacak hizmetler oraya kaymayacak. Orada da kaynaklar var.

 Lakin iyi yönetilmemişler. Biz tecrübelerimizi koordinatör olarak orada paylaşıyoruz. Aynı zamanda bu memleketin 780 bin km2’sinin bir ve beraber olduğunu birileri her ne kadar bölmeye çalışsa da birlik ve beraberlik içerisinde günlerimizi geçireceğimizi dosta düşmana gösteriyoruz.


İki şehir tek yürek diye bir sloganla yola çıktık. İnegöl gibi inşallah güzel olayları orada da gerçekleştireceğiz.”


Aktaş’ın konuşmasının ardından yapılan dualarla meydanın açılışı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, mahalle sakinlerine meydanın hayırlı olması dileklerini iletti.


Genç Gazete


Geri Dön