29 / 03 / 2024

Bursa kaliteli şehir olma konusunda hızla ilerliyor!

Bursa kaliteli şehir olma konusunda hızla ilerliyor!

Devlet eski Bakanı ve Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar, OLAY Medya yönetici ve köşe yazarlarıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi yeni belediye binasında ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu.



Ziyarette konuşan Çağlar, Bursa'ya hizmet etmiş eski bir siyasetçi olarak Altepe'nin hizmetlerini zevkle takip ettiğini belirterek, “Bir büyüğünüz olarak sizinle gurur duyuruyorum. Bu koşunun daha senelerce devam etmesini diliyorum. Bugüne kadar yapılamayan çok şeyi siz hayata geçirdiniz. Tramvay hayaldi şimdi Bursa caddelerini süslüyor, stadyum dünyanın en iyilerinden biri oldu, Keles'e süt fabrikası bölgeye iş imkanı sağladı, BUDO alternatif oldu. Bir lider aranıyordu, siz iyi bir lidersiniz” dedi.


GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni belediye binasını Bursa'ya kazandırmanın kendilerine nasip olduğunu söyledi. Bursa'da dönüşümün merkezden başlaması gerektiğine vurgu yapan Altepe, “Hergün güzel işler yapılıyor. Bursa hızlı bir şekilde kabuk değiştiriyor. Kalite şehri olma konusunda hızla ilerliyoruz. Bursa yerelde güzel mesafe alıyor. Merkezde hızlı bir dönüşüm başlıyor.  Her yapılan bina çok kaliteli. Kalite öne çıkmaya başladı. Ama öncelikle merkezin dönüşümü gerekiyor. Mevcut alanlar geliştirilmeli. Bu başladı, arkası da gelecek. İnsanların güzel konutlarda oturmak için çok uzaklara gitmesine gerek yok. Vatandaş bina yapacaksa Küçükbalıklı'da yapsın. Biz de bu dönüşümü tetiklemek için yollar, bulvarlar açıyoruz. Artık merkezde doku değişmeli. Biz artık Nilüfer'e okul izni vermeme kararı aldık. Buradaki okulları yeniliyoruz. Çocuklar kaliteli okullarda okusun uzağa gitmesin” diye konuştu.


Başkan Altepe, Bursa'nın yüksek teknolojik ürünler üretebilecek kapasitede olduğunu da kaydederek şöyle devam etti:


“Bursa sanayisiyle Avrupa şehri. Yüksek teknoloji üretiyoruz. Bunları yaparsak hedeflere ulaşırız. Bunu da yapacak güçteyiz. Vagon fabrikası yokken biz yaptık. Biz Ankara'dan rol alıyoruz. Savunma Sanayi Müsteşarı geçen hafta geldi, firmaları gezdi ve gördü ki buradaki sanayi kuruluşları çok ileride. Devlet sadece bunlara teşvik vermeli. Suyu kanalizasyonu yapmakla hedefe ulaşılmıyor, üretip kazanmamız lazım. Tramvay yaptığımıza göre herşeyi yaparız. Bursa'da bu altyapı var. Yerli vagon üretimiyle 450 milyon karımız var. Daha kalitelisini daha ucuza yaptırıyoruz. Daha ucuza yaptırıyoruz. Önemli olan şehrin gücünü bilmek. İmkanları iyi değerlendirmek. Bunları yaparsak gelirimiz daha da yükselecek. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Herşeyin en iyisini 1. sınıfını yapıyoruz.”


Olay Bursa



Geri Dön