16 / 04 / 2024

Bursa Mesut Göçmen Spor Tesisleri hizmete açıldı!

Bursa Mesut Göçmen Spor Tesisleri hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 1 milyon TL harcayarak yaptırdığı Millet Mahallesi Mesut Göçmen Spor Tesisleri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete alındı.




Binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa, Büyükşehir Belediyesinin ‘yeniden inşa’ projesi kapsamında değişerek gelişimini sürdürüyor. Bursa’ya hizmette sürekli yükselttiği kalite anlayışıyla şehrin yaşanılabilirliğini artıran Büyükşehir Belediyesi, Millet Mahallesi’nde bir spor tesisini daha hizmete aldı. Millet Mahallesi Spor Kulübü Başkanı Ahmet Yılmaz’ın trafik kazasında vefat eden oğlu Mesut’un isminin verildiği Mesut Göçmen Spor Tesisleri: Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şimşek, BASKF Başkanı Cemal Vardar, Millet Mahallesi Spor Kulübü Başkanı Ahmet Yılmaz, belediye bürokratları ve vatandaşların katıldığı törenle sporcuların hizmetine sunuldu.


17 ilçeyle aynı anda kalkınma


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tüm özellikleriyle birlikte markalaşabilmesi için yatırımları Büyükşehir sınırlarındaki tüm ilçelere yayarak, şehri her köşesiyle birlikte kalkındırma çabası içerisinde olduklarını anlattı. Hedeflerinin her vatandaşın hizmetlerden eşit şekilde yararlanabilmesi olduğunu belirten Başkan Altepe, Bursa’nın güzide ilçelerinden biri olan Yıldırım’da da ulaşımdan yerleşime, tarihi mirastan çevreye, altyapıdan spora kadar her alanda yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Bugün Yıldırım ile birlikte tüm ilçelerde yapılan yatırımlar sayesinde Bursa’nın ulusal ve uluslararası arenadaki prestijini sürekli artırdığını ifade eden Başkan Altepe, “Bursa’nın her köşesinde hemşerilerimiz, insan merkezli, kucaklayan ve kuşatan belediyecilik anlayışımızın hayat bulmasına ortak olmaktadır. Bu vesile ile destekleriyle bizlere güç veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


Yıldırımlı sporculara hizmet verecek


Başkan Altepe, hizmete alınan Mesut Göçmen Spor Tesisi’yle Yıldırım’ın önemli bir ihtiyacının daha karşılandığını söyledi. 2014 yılı şubat ayında inşasına başlanan 5100 metrekare alana kurulu spor tesisinde soyunma odaları, duşlar, yönetim odası, kazan dairesi ve lokal bulunduğunu vurgulayan Başkan Altepe, 1780 metrekarelik suni çim futbol sahası, yeşil alan, otopark ve oturma grupları gibi çalışmalar yapıldığını hatırlatarak, tesisin başta Millet Mahallesi olmak üzere Yıldırımlı tüm sporculara hizmet vereceğini kaydetti. Başkan Altepe, “Halkımız bu tür hizmetler için bizi seçti, biz de halkımızın yüzünü kara çıkartmamaya uğraşıyoruz. Sağlığın en önemli reçetesi spordur. Bunun için çalışıyor, şehrimizin her bölgesine tesisler yapıyoruz. Burada da yer tahsisi sağlayan yıldırım Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Mahallemize, bölgemize, amatör sporumuza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


Mesut’un adı yaşatılacak


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuşmasında yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olan tesisin isim seçimine de değindi. Sporcuların daha iyi şartlarda çalışması için çaba gösteren Millet Mahallesi Spor Kulübü Başkanı Ahmet Yılmaz’ın yine aynı kulübün lisanslı sporcusu olan oğlu Mesut’un geçirdiği trafik kazasıyla hayatını kaybettiğini hatırlatan Başkan Altepe, hem Mesut’un ismini yaşatmak hem de babasının emeklerini karşılıksız bırakmamak için modern tesisi bölgeye kazandırdıklarını ifade etti. Mesut Yılmaz isminin yanlış çağrışım yapmaması için ailenin soy ağacına bağlı olarak tesise ‘Göçmen’ isminin eklendiğini kaydeden Başkan Altepe, “Kaybettiğimiz gencin adı Mesut Yılmaz. Ancak başka isimlerle karışmaması için, ailenin bölgede bilinen ‘göçmen’ adı soyadı olarak verildi. Dolayısı ile tesisimizin adı Millet Mahallesi Mesut Göçmen spor tesisi oldu. Aile, gerçekten de göçmen bir aile. İşyerlerinin adı da ‘göçmen’. İnşallah, bu gencimizden aldıkları ilhamla sporcu kardeşlerimiz, büyük başarılara imza atacaklar” şeklinde konuştu.


“Gençleri korumak anayasal sorumluluk”


Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, gençliğin zararlı alışkanlıklardan korunması konusunda belediyesi, valiliği, STK’larıyla anayasal sorumluluk üstlendiklerini söyledi. Gençliği kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın spor yapmaktan geçtiğini, şehrin her noktasında sayısı artırılan tesislerle ülkenin geleceği olan gençlerin devletine, milletine ve ailesine faydalı birer birey haline geldiğini ifade eden Vali Karaloğlu, “Onun için gençliğimize yapılan bu yatırımlar aslında geleceğimize yapılan yatırımlardır. Ben Büyükşehir Belediyemizi kutluyorum. Ayrıca tesislere Ahmet başkanın oğlunun ismi verilmiş, gösterilen kadirşinaslık örneği kayda değer. Güzel tesisler mahallemize, Bursamıza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.


Bursa’ya spor kenti unvanı


AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, Bursa’nın Başkan Altepe sayesinde tarih ve turizm kentinin yanında spor kenti unvanını da kazandığını söyledi. Bugün şehirde yürüme mesafesinde spor tesislerin bulunduğunu, futbolu, yüzmesi ve diğer spor alanlarıyla Bursalıların hareket etmenin her türlü konforuna eriştiğini söyleyen Şahin, “Tesisin hayırlar getirmesini diliyorum” açıklamasında bulundu.


Tesislerin açılışında Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) Başkanı Cemal Vardar, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şimşek, Millet Mahallesi Spor Kulübü Başkanı Ahmet Yılmaz ve Millet Mahallesi Muhtarı Mehmet Kutlu da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi. Kurdela kesiminin ardından protokol üyeleri, penaltı atışları gerçekleştirdi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön