29 / 03 / 2024

Bursa'da 236.8 milyon TL'lik yatırım açılıyor!

Bursa'da 236.8 milyon TL'lik yatırım açılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 236 milyon 840 bin 455 TL’lik yatırım bugün hizmete giriyor. Projelerin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleşecek.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan toplam 236 milyon 840 bin 455 TL’lik yatırımı bugün hizmete açacak.


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusu korunarak meydana dönüştürülen Atatürk Stadyumu’nun yanısıra Boyalıca ve Cerrah ürün toplama merkezleri, Tekke süt toplama merkezi, Gemlik, Harmancık, Kestel, İznik ve Osmangazi ilçesindeki sulama gölet ve tesisleri ile kırsal bölgelerdeki içme suyu hatları, su depoları da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete sunulacak. Keles Belenören Köy Konağı, Harmancık Gedikören Köy Konağı, Mudanya Altıntaş Hizmet Binası da kullanıma açılmış olacak.


Öte yandan günlük 400 ton çamur yakma kapasitesi bulunan Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açılırken, bunun yanında D13 su deposuna kurulan Hidroelektrik Santrali ve D46 su deposu üzerine kurulan Güneş Enerji Santrali de devreye alınmış olacak. 5 asırlık Hançerli Fatma Sultan Medresesi, tarihi Müftü Önü Camii, Darunkurra Mektebi restorasyonu ile İvazpaşa, Gelincik, Sipahi, Yorgancılar Çarşısı cephe sağlıklaştırma ve çatı örtü düzenlemesi çalışmaları da Bursa’ya kazandırılan hizmet arasında olacak. Kazım Karabekir Spor Tesisi, Bağlarbaşı Spor Tesisi, Mimar Sinan Spor Tesisleri, Demirci Futbol Sahası ve Çamlıca Anadolu Lisesi Spor Salonu da aynı törende hizmete açılacak. Bu arada vatandaşların miting alanına ulaşımda bir sorun yaşamaması amacıyla metro 14.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz olacak.




Dünya


Geri Dön