26 / 04 / 2024

Bursa'da kentsel dönüşüm ve millet bahçesi çalışmaları hızlandı!

Bursa'da kentsel dönüşüm ve millet bahçesi çalışmaları hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın yeniden yeşil imajına kavuşması için çalışmalarını hızlandırdı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.



Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin tekrar 'yeşille’ anılması amacıyla çevre yatırımlarını hızlandırırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 81 şehirde 81 milyon metrekarelik millet bahçesi projesi çerçevesinde Bursa'nın 1.5 milyon metrekare şeklindeki hedefi de 3 milyon metrekare büyüklüğe çıkarıldı. 

Dünya Gazetesi'nden Esra Özarfat'ın haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'de toplam 57 millet bahçesini hizmete sundu. 264 millet bahçesinde de çalışmalar sürerken, Türkiye'nin 81 ilinde de 81 milyon metrekarelik millet bahçesi hayata geçirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda İstanbul'da yaklaşık 6 milyon metrekare, Ankara'da 4 milyon metrekare büyüklüğünde millet bahçeleri hayata geçiriliyor. Bursa için verilen 1,5 milyon metrekare büyüklüğündeki hedef ise 3 milyon metrekare yapıldı. 

Bursa da kentsel dönüşüm ve millet bahçesi çalışmaları hızlandı!

Geçen hafta Bursa'ya giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve bakanlık işbirliğinde hayata geçirilecek olan Gökdere Millet Bahçesi'nde ilk fidanı dikti. Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinin sınırını çizen Gökdere'nin her iki yakasını kaplayan yaklaşık 257 bin metrekare büyüklüğünde alanda yapılacak olan Gökdere Millet Bahçesi'nin 2 bin 800 metrekarelik bölümünde sosyal donatılar bulunacakken, kalan kısımda ise rekreasyon alanları yer alacak. 10 bin 887 metrekare büyüklüğünde alanda çocuk oyun köyüne yer verilecek olan millet bahçesinde 2 bin metre uzunluğa sahip bisiklet parkuru, 2 bin metre koşuyolu ve 4 bin metre gezinti yolu yapılacak. Millet bahçesinde, piknik alanı, yöresel satış üniteleri ile sosyal tesis de bulunacak. Ayrıca Yaklaşık 55 milyon 300 bin Türk Lirası'na mal olan 253 dönüm büyüklüğündeki Vakıf Bera Kent Parkı da açıldı. Park, Yıldırım'ın yanı sıra Kestel ve Gürsu ilçelerine de hizmet sunacak. 

17 ilçede projeler devam ediyor 

Bursa da kentsel dönüşüm ve millet bahçesi çalışmaları hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile gerçekleştirdikleri görüşmeler kapsamında Bursa'nın yeniden yeşil kimliğini kazanması, kentsel dönüşüm, sağlıklı bir altyapı ve çevre ile Osmanlı'yı kuran şehrin tarihi dokusunun korunması olacak şekilde 4 konuya önem verdiklerinin altını çizdi. Bu konu başlıkları kapsamında 17 ilçede süren çok önemli projeler bulunduğuna dikkat çeken Aktaş, “Yaptığımız projeyi TOKİ'ye uygulayarak eski stadyumun olduğu bölgede Bursa Millet bahçesini hayata geçirdik. Doğanbey TOKİ'de çok değerli bir arazi olmasına rağmen İller Bankası'nın alanını da araziye katarak yaklaşık 20 dönümlük alanda millet bahçesi yapımına başladık. Kent siluetini bozan Tower Plazayıkıldı. Çelik Palas’ın arkasındaki binalarda da yıkıma başlandı. Hanlar Bölgesi’nin etrafı da açılıyor. Surların arkası, Üftade bölgesi Osmangazi Belediyesi tarafından düzenleniyor. Beraberinde Sıcaksu, Akpınar, 1050 konutlarda ve Mevlana'da yapılan kentsel dönüşümlerle süreç hızlı bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor: Yıkımlar başladı!

Bursa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi başlıyor!


Geri Dön