25 / 04 / 2024

Bursa'ya yeni imar planı!

Bursa'ya yeni imar planı!

Bursa Yenişehir Derviş Eroğlu Bulvarı ile İ. Hakkı Bey Bulvarı'na yakın bölgelerde imar uygulaması yapıldı. Bu kapsamda bölgedeki tarlalar arsa vasfı kazandı



Yenişehir Derviş Eroğlu Bulvarı ile İ. Hakkı Bey Bulvarı'na yakın bölgelerde imar uygulaması yapıldı, belediye İmar Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği çalışmayla tarlalar arsa vasfı kazandı. Toplam 190 parselde yapılaşmanın önü açılırken, hazırlanan yeni tapular arsa sahiplerine dağıtılmaya başlandı. 


Uygulamanın birçok yönden yararlı olacağını belirten Belediye Başkam Süleyman Çelik, öncelikle iki bulvarda yapılaşmanın etkisiyle yeni cazibe bölgelerinin oluşacağını söyledi. Böylece bulvarların daha çok kullanılacağını anlatan Çelik, 'Derviş Eroğlu Bulvarı'nı Bursa Yolu'na, İ. Hakkı Bey Bulvarı'm ise Bilecik Yolu'na bağlayacağız. Bu sayede ilçe merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmış olacağız' dedi. 




Başkan Çelik bu arada imar uygulaması sırasında arsa sahiplerinin kendi parsellerinden terkler yaptığını kaydetti. Bu terklerden ortaya çıkan arsalardan birisine ilkokul binasının inşa edilmesinin planlandığını vurgulayan Çelik, '7 bin 600 metrekarelik bu alanın tapusunu da çıkardık. Kurtuluş Mahallesi'ndeki 1. Hakkı Bey Bulvarı'nın kuzeyindeki bu arsaya ilkokul binası inşa edilmesiyle bölgede önemli bir ihtiyaç giderilmiş olacak' diye konuştu. 



Olay Bursa


Geri Dön