25 / 04 / 2024

Büyük yatırımlar Riva’yı cazibe merkezi yaptı!

Büyük yatırımlar Riva’yı cazibe merkezi yaptı!

3. köprü güzergahına yakınlığı, Kanal Riva projesi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Eğitim Tesisleri, güçlü isimlerin arsa yatırımları… Beykoz ilçesine bağlı Riva bölgesinde gerçekleşen tüm bu gelişmeler bölgeye olan ilgiyi günden güne artırıyor…



Son dönemlerde büyük yatırımların gerçekleştirildiği Riva, yıllarca Anadolu Yakası’nın yazlıkçı mekanı olarak bilinirdi. Günümüzde ise nitelikli proje yatırımlarıyla dikkat çeken bir bölge haline geldi. Bölgenin popülaritesini artıran etkenlerden biri de hiç şüphesiz İstanbul’a inşa edilecek 3. köprü güzergahına olan yakınlığı. Bölgenin 3. köprü Kuzey Anadolu güzergahında konumlu olması yatırımcı için ciddi avantajları da beraberinde getiriyor. 


Bunun yanı sıra şehrin merkezi noktalarına olan ulaşım kolaylığı ve bulunduğu lokasyonda planı yapılmış tek bölge olması da Riva’nın cazibesini artıran unsurların başında geliyor. Ayrıca bölgenin bir tarafı deniz bir tarafı ise ormanla çevrili olduğu için genişleme olanağına sahip değil ve bu durum bölge için avantaj yaratıyor. 


Bölgeye değer katacak projeler arasında Türkiye Futbol Federasyonu’nun Eğitim Tesisleri’de geliyor. 15 Şubat 2013’de ihaleye çıkarılacak proje 235 bin metrekare arsa üzerinde yer alacak. Proje kapsamında futbol sahaları, koşu parkurları, yürüyüş alanları, tenis kortları, golf sahası, otopark ve rekreasyon alanları olacak. TFF yönetiminin merkezinin de taşınacağı projede 8 bin metrekareyi kapsayacak konaklama binası da olacak. 


Gelelim Kanal Riva’ya…

Riva’nın değerlenmesini sağlayacak projelerden bir diğeri de Kanal Riva projesi ise Beykoz Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bölge sivil toplum örgütleriyle birlikte gerçekleştiriliyor. Projenin ilk etabının alanı olan Riva Deresi’ndeki çalışmalar bu yıl içinde tamamlanacak. 


15 bin kilometrekarelik alan üzerinde konumlandırılacak Kanal Riva’da tamamlandığında büyük bir turizm kompleksi olarak hizmet verecek. Projede pek çok aktivitenin yapılabileceği turistik tesislerin yanı sıra tekne gezileri de olacak. 


Büyük yatırımlar Riva’yı cazibe merkezi yaptı!


Arsa satış fiyatları yüzde 30 arttı 

Geniş plajlara sahip olan Riva’nın her geçen gün değerlendiğini anlatan Remax Değişim Broker’ı Polat Çınar, “Riva yatırımcı için doğru adreslerden biri oldu. Mevcut 2. köprüye 21 kilometre gibi yakın bir mesafede olması, iç noktada konumlanmış olması ve 3. köprü yatırımı bölgenin değerini artıran etkenler arasında” dedi. Nitekim 3. köprü yapılacağına dair söylentilerin çıkmasıyla bölgedeki arsa metrekare fiyatlarında yüzde 30’luk bir artış yaşandığını söyleyen Polat Çınar, “Şu anda konut imarlı arsaların metrekare birim fiyat aralığı 250 dolar ile 300 dolar arasında değişiyor. Bu fiyat 2005- 2006 yıllarında 100 dolar ile 120 dolar arasında idi” dedi. 


3. köprü inşasının tamamlanmasıyla bölgedeki arsa metrekare birim fiyatlarının bin doların üzerine çıkmasını beklediklerine de vurgu yapan Çınar, “Riva çok farklı bir noktaya gelecek. Hem oturma hem tatil için çok avantajlı bir yer olacak” değerlendirmesinde bulundu. 


Riva’da arsa sahibi olan isimler 

16 milyon metrekare arsa olan Riva’da bu arsaların yüzde 58’i yeşil alan, geri kalanı ise imara açık. Bölgedeki arsa sahipleri arasında; 5 bin dönüm arazisiyle Alarko, 178 dönümlük arazisiyle Galatasaray Spor Klübü, 900 dönümlük arazisiyle Yapı Kredi Koray bulunuyor. Ayrıca Osmanlı Yapı, Doğuş İnşaat ve Ant Yapı’nın da arsaları mevcut.  


Tamamının imarlı olduğu Riva büyük projelere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bunlar arasında Galatasaray Spor Klübü, Alarko, İngiliz Ottoman Fan, Yapı Kredi, Doğuş Grubu büyük firmalar yer almakta. Bölgede arsa sahibi olarak proje geliştirmiş ya da geliştirme aşamasında olan firmalar ve bireysel yatırımcıların yaratacağı konut arzı da yaklaşık 10 bin olarak öngörülüyor. Bunlara ek olarak sahil kısmında yapılması planlanan yat limanı projesi ile de gayrimenkul fiyatlarının daha fazla artması bekleniyor. 


İmar sorunu yok 

Karadeniz kıyılarının sahip olduğu turizm potansiyeline hakim olan Riva’da imar sorununun olmadığının da altını çizen Riva Kalyon Emlak sahibi Mehmet Selim Çelikli, “Bu da Riva’yı kıymetli yapan değerlerin başında geliyor “ dedi. Son 2 – 3 yıl içerisinde arsa fiyatlarında yüzde 30’luk artış yaşandığını söyleyerek, RE/MAX Broker’ı Polat Çınar’ın değerlendirmelerine katılan Çelikli, “İlerleyen zamanlarda fiyatlar daha da artacak. Özellikle 3. köprü ve Kanal Riva projeleri bunu tetikleyecek. Kanal Riva projesi ise Türkiye’deki tek doğal marina olarak turist sayısını artıracak” açıklamasında bulundu. 


Büyük yatırımlar Riva’yı cazibe merkezi yaptı!


Riva’da bulunan önemli konut projeleri ise şunlar; 


Büyük yatırımlar Riva’yı cazibe merkezi yaptı!

Bölgede ulaşım 

Riva İstanbul’un merkezi noktalarına yakın olmasıyla da elverişli. Yeni yapılan Riva Otoban Yolu ile Kavacık - Riva arası 21 kilometre oldu. Yapımı düşünülen Riva Deresi üzerine yeni bir köprü ile de araziye ulaşım 4 kilometre daha kısalacak ve işlevselliği artacak. Araziye gidiş açısından denizden gelip dere vasıtası ile karadan da aktarmalı gitmek mümkün. 


Şebnem BER/Emlakkulisi.com 


Geri Dön