19 / 04 / 2024

Büyükçekmece Belediyesi'nden Albatros açıklaması!

Büyükçekmece Belediyesi'nden Albatros açıklaması!

Büyükçekmece Belediyesi, Albatros Mevkii'nde yapılan rutin budama ve ferahlatma çalışmalarını " Ağaç Katliamı" başlığı altında yansıtan basın kuruluşlarına Basın Bürosu aracılığıyla açıklama yaptı. 6 zararlı ağaç kesildi...



Sosyal medyada oluşturulan sahte profillerle sürdürülen karalama kampanyası sonrasında kamuoyu açıklaması yapılmasına gerek görüldüğünün belirten belediye kaynakları, Albatros Mevkii'nde, insan sağlığına zararlı olan polen ve koku üreten 6 adet ağacın kesildiğini vurguladılar. Bölgede herhangi bir protesto gösterisinin olmadığının da belirtildiği açıklamada, sosyal medyada belediye ekiplerinin protestoculara müdahale ettikleri yönünde yapılan asılsız paylaşımlardaki görüntülerin, 8 Şubat 2013 tarihinde M: yet Gazetesi'nin interne sayfasında yayınlanan bi kaza haberinin fotoğrafı olduğu ortaya çıktı. Yap lan açıklamada şu ifadel kullanıldı: Katliam değil ağaç dikme şenliği " Salgıladığı polen ve koku nedeniyle birçok b lediye tarafından şehir i> risinden kaldırılan Aylantus ağaçlarından 6 tane de Albatros Bölgesi'nde bulunuyordu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün sürdürdüğü budama ve ferahlatma çalışmaları kapsamında kesilmiştir. Halk arasında kokar ağaç olarak bilinen Aylantus Ağacı'nın şehir içlerinde olması yetkili mercilerce yasaklanmıştır. Ağaç katliamı başlığı altında yapılan maksatlı saldırıların dayandığı iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Büyükçekmeceliler ağaç katliamlarına değil, ağaç dikme şenliklerine alışıktır. 

Yapılan imar planlarında kentin tamamının yüzde 65'i olarak ayrılan yeşil alanlarımızın en büyük koruyucusu yine Büyükçekmece Belediyesi'dir. Yapılan asılsız haberlere itibar etmeyiniz. Söz konusu asılsız bu haberi yapanlar maksatlı ve siyasi intikam peşinde olan kişilerdir." 


Yurthaber


Geri Dön