28 / 03 / 2024

Büyükçekmece Belediyesi'nden kira ve ecrimisil ödemelerine taksit!

Büyükçekmece Belediyesi'nden kira ve ecrimisil ödemelerine taksit!

Büyükçekmece Belediye Meclisi, koronavirüs salgını sebebiyle faaliyeti durdurulan veya ekonomik olarak olumsuz etkilenen kiracı ve ecrimisil işletmecileri için kiraların taksitli ve faizsiz şekilde ödenmesi kararını aldı.



Büyükçekmece Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında yapıldı. Büyükçekmece Belediye Meclisi, koronavirüs salgını sebebiyle faaliyeti durdurulan veya ekonomik olarak olumsuz etkilenen kiracı ve ecrimisil işletmecileri için önemli bir karar aldı.

Oybirliğiyle kabul edildi

Büyükçekmece Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; Meclis gündeminde konuşulan, Büyükçekmece ilçesi sınırlarında belediyeye kira ve ecrimisil ödemek suretiyle faaliyet gösteren iş yerlerinden koronavirüs salgını sebebiyle faaliyeti durdurulan kiracılardan 19 Mart 2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle kira bedeli alınmaması, ekonomik olarak olumsuz etkilenen kiracılar ve ecrimisil işletmecilerinden tahsil edilmesi gereken kira ve ecrimisil bedellerinin ise 3 ay süreyle ertelenmesi ve ertelenen süre sonunda, ertelenen süre kadar aylık eşit taksitler halinde herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulaması yapılmadan tahsil edilmesi maddesi Hukuk Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonu’nun müşterek raporu doğrultusunda oy birliğiyle onaylandı.

İşyeri kapalı olanlardan 3 aylık kira bedeli alınmayacak

Kira ve ecrimisil bedellerinin 3 aylık taksitle ödeneceğini duyuran Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı, “Ödemeleri 3 aylık taksitle almaya başlayacağız. İş yerini tamamen kapatmış olan yerlerle ilgili 3 aylık kira hiç alınmayacak. İş yeri açık olan kişilerin 3 aylık kirasını erteledik. Onları önümüzdeki günlerde vadeye yayacağız ve faizsiz olarak alacağız” diye konuştu.

“10, 11 ve 12’inci aylara faizsiz olarak ilave edilecek”

Ödemelerin faizsiz olarak alınacağına dikkat çeken Hasan Akgün, “Bu alınmayan 3 ayı vatandaşın lehine düşünelim. 10, 11 ve 12’inci aylara yayalım. Yaz ayında biraz para kazansınlar sonra gelip ödesinler. İş yeri kapananlardan herhangi bir bedel alamıyoruz. İş yeri devam eden ödeyemedikleri 3 aylık parayı 2020 yılının 10, 11 ve 12’inci aylarına faizsiz olarak ilave edilecek” şeklinde konuştu.

Balıkesir Karesi’de esnaf için kira desteği!

Amasya Belediyesi kiracılarından 3 aylık kira almayacak!


Geri Dön