27 / 04 / 2024

Büyükçekmece Belediyesi'nden oto galericilerine son ihtar!

Büyükçekmece Belediyesi'nden oto galericilerine son ihtar!

Büyükçekmece Belediyesi, kaldırımları işgal eden oto galerilerine son kez ihtarda bulundu, bir an önce şehir dışına taşınmalarını istedi. Daha önce de Bahçelievler ve Kadıköy'de 'son ihtarlar' verilmişti ama aylar geçti değişen bir şey yok



Mahalle aralarındaki oto galerileri yıllardır tartışma konusu... Kaldırımlara, yol kenarlarına park edilen araçlar nedeniyle adım atacak yer bulamayan İstanbullular, galerilerin şehir içinden çıkmasını istiyor doğal olarak. Hatta bunun için mücadele eden, yargıya başvuran insanların sayısı da hiç de azımsanacak gibi değil. İşte vatandaşların duyduğu bu rahatsızlık nedeniyle geçen yıl İçişleri Bakanlığı harekete geçmişti hatırlayacağınız üzere...

GENELGE VAR AMA...
Galerilerin şehir dışına taşınması için bir genelge yayınlanmıştı. Evet, böyle bir genelge var peki ya uygulanıyor mu Bakanlığın kararının ardından bazı belediyeler galerilerin taşınması için girişimlerde bulundu, tebligatlar çıkarıldı, bazı işletmeciler de taşındı fakat büyük bir kısmı hâlâ şehir içinde ve taşınmaya da hiç mi hiç niyetleri yok. Misal, Bahçelievler, Bakırköy, Kadıköy ve Büyükçekmece hâlâ bu sorunla uğraşıyor. Bu ilçelerden Büyükçekmece'de önceki gün önemli bir gelişme oldu. Belediye, otoparkı olmayan, araçların: kaldırımlara bırakan galerilere son ihtarda bulundu. Başkan Hasan Akgün, caddeleri işgal eden galericilerin taşınması için kararlı görünüyor. Bakalım bu kez sorun sahiden kökünden çözülebilecek mi! Zira daha önce de Kadıköy Bahçelievler Belediyesi 'son ihtar' göndermişti. Ancak aradan aylar geçti, değişen bir şey olmadı.

Zorba şoför görevden alındı
Dün, Beylikdüzü-Çatalca hattındaki özel halk otobüsünde meydana gelen akıl almaz bir olayı okumuştunuz bu sütunlarda... Özürlü kartıyla yolculuk yapan engelli bir vatandaşa "Senin neren engelli" diyerek küfürler savuran şoför, duruma müdahale eden vatandaşları bıçakla tehdit etmişti. Olayın ardından, İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri'nden bir açıklama geldi. Yetkililer aynen şöyle diyordu: "Olayla ilgili olarak gerekli idari soruşturma kurumlarımız tarafından sonuçlandırılmıştır. Olaya karışan A-1224 KOD numaralı Özel halk otobüsü sürücüsü Ö.Y.'nin sürücü sertifikası İETT tarafından iptal edilmiştir.

Ayrıca İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri kararıyla, adli soruşturma sonucu beklenmeden, adı geçen sürücünün özel halk otobüsü camiasıyla ilişkisi tamamıyla ve süresiz olarak kesilmiştir. Kabul edilemez bu tutum nedeniyle, olaya muhatap olan yolcularımızdan ve kamuoyundan Özel Halk Otobüsleri Şirketleri ve kurumları olarak özür diliyoruz. İstanbul'da 2.106 araçlık filo ile her gün toplu taşım hizmeti veren özel halk otobüsü işletmeci ve sürücüleri, yaptıkları işin sorumluluğu ve ciddiyetiyle çalışmaktadır. Yaşanan bu tür olumsuzluklar, özel halk otobüsleri camiasına mal edilmemelidir."

Pazar yürüyüşünü zehir ettiler
Dün sabah Acil Şikayet Hattı'na ilginç bir mesaj gelmiş. Maltepe İdealtepe'den arayan bir okuyucumuz, belediye ekiplerinin sabah yürüyüşünü zehir etmesinden yakınmış. İBB'nin dikkatine sunulur: "Pazar sabahı 10.00'da İdealtepe sahilinde yürüyüş yaparken bir de baktım ki İBB'nin yerleri süpüren aracı tozu dumana kata kata geliyor. Tabii sahilde sadece ben yoktum, onlarca kişi yürüyüş yapıyordu. Ve bu araç yüzünden herkes yürüyüşü yarım bıraktı. Pazar sabahımızı bile huzur içinde geçiremeyecek miyiz"
Esra Boğazlıyan/Habertürk


Geri Dön