23 / 04 / 2024

Büyükçekmece Ceren Damar Şenel Gençlik Merkezi açıldı!

Büyükçekmece Ceren Damar Şenel Gençlik Merkezi açıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ceren Damar Şenel Gençlik Merkezi'nin açılışını yaptı. Bakan Kasapoğlu, 'Ceren Damar Şenel Gençlik Merkezi'nin açılışıyla hunharlığa, vahşiliğe ve insafsızlığa karşı sevginin merhametin adaletin ve kötülüğe karşı dik duruşunun mesajını veriyoruz.'



Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, menfur bir saldırı sonucunda hayatını kaybeden akademisyen Ceren Damar Şenel'in ismi verilen Batıkent Gençlik Merkezi’ni açılışını yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Açılış töreninde konuşan Bakan Kasapoğlu, önemli bir amaç vesilesiyle bir arada olduklarının altını çizdi. Bakan Kasapoğlu, 'Ceren Damar Şenel Gençlik Merkezi'nin açılışıyla hunharlığa, vahşiliğe ve insafsızlığa karşı sevginin merhametin adaletin ve kötülüğe karşı dik duruşunun mesajını veriyoruz. Bu kardeşimin her anlamdaki örnek şahsiyeti, hem bir akademisyen hem bir sporcu hem de bir insan olarak rol model kişiliği bizleri onun adını ilelebet yaşatmaya sorumlu kıldı.' dedi.

Bakan Kasapoğlu, 'Kayakta, snowbordda, basketbolda, buz pateninde ciddi başarıları da olan hem sporda hem bilimde önde olmasını istediğimiz gençlerimiz adına örnek bir kişilikti. Tüm yönleriyle pırlanta bir insanı maalesef 2 Ocak'ta kaybettik. Alçaklara, vahşi hisleriyle hareket edenlere, hunharca cinayete teşebbüs eden başta o kişi olmak üzere tüm dünyaya bir mesaj olarak Ceren Damar Şenel Gençlik Merkezi'ni açarak Cerenlerin ölmeyeceğini, yeni Cerenlerin de var olmaya devam edeceğini haykırıyoruz.' şeklinde konuştu.

Bakan Kasapoğlu ayrıca, 'Onun temiz ismini, yüce değerlerini gençlerimiz burada ışık olarak anlayacak, algılayacak ve yaşatacaklar.' ifadelerini kullandı. 


Geri Dön