29 / 03 / 2024

Büyükçekmece'de riskli 2 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de riskli 2 bina yıkıldı!

Marmara Sivrice açıklarında 2019 Eylül'de meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilen Büyükçekmece'de riskli tespit edilen 2 binanın daha yıkımına başlandı...



Büyükçekmece'de Silivri açıklarında 26 Eylül'de meydana gelen deprem sonrası hasar tespiti yapılan 2binanın yıkımına başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Büyükçekmece Atatürk Mahallesi Parmaksız Caddesi'nde yer alan 27 dairesi bulunan 2 bina, risk taşıdığı gerekçesiyle kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün yaptığı açıklamada, Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm devam ettiğini söyledi.

İstanbul'u derinden etkileyecek depremin yakın olduğunu belirten Akgün, "39 ilçe belediye başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte hiç zaman kaybetmeden Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızı da arkamıza alarak olası büyük İstanbul depremine karşı hazırlanmak en asli görevimizdir." diye konuştu.

Büyükçekmece de riskli 2 bina yıkıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin özellikle İstanbul'un depreme hazırlığıyla ilgili çalışmalarına hız kesmeden davam etmesi gerektiğini ifade eden Akgün, şöyle devam etti:

"39 ilçe meclisi, Büyükşehir Belediye Meclisi İstanbul'un olası depremde alabileceği hasarı göz önünde bulundurarak ne kadar büyük etki altında olduğumuzu, nasıl etkileneceğimizi biliyoruz. Bu gerçekler doğrultusunda zaman kaybetmeden İstanbul'la ilgili her türlü hazırlığı yapmak durumundayız. Toplanma noktasından, Büyükçekmece'deki tehlikeli binaların yıkılıp yeniden yapılması, kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların hızlandırılması, bütün görevimizin bu olması gerektiğini düşünüyorum ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bu konuda yavan kaldığını, fazla yol kat edemediklerini düşünüyorum."

Büyükçekmece de riskli 2 bina yıkıldı!

Akgün, Türkiye'nin en uzun süreli belediyecisi ve belediye başkanı olduğunu belirterek, "Büyükçekmece'de 1999 depreminden sonra uyandık. Aşağı yukarı kentsel dönüşümümüzün büyük bir kısmını tamamladık. Büyükşehir Belediye Meclisi önümüzü açarsa Kumburgaz sahillerindeki tehlikeli yapılarımızı da bir an önce kentsel dönüşüme tabi tutarak oradaki vatandaşlarımızın da can ve mal güvenliğini almak için gayret içerisindeyiz. Önümüzdeki meclis toplantılarında bunu özellikle dile getireceğiz." dedi.

Büyükçekmece de riskli 2 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de 4 bina yıkıldı!

 

 

 

 

 


Geri Dön