29 / 03 / 2024

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete ara zam miktarının açıklanacağı tarihi duyurdu

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete ara zam miktarının açıklanacağı tarihi duyurdu

Hükümetin asgari ücrete yapacağı ara zamla ilgili çalışmalar son şeklini aldı. Kamuoyunda asgari ücrete yapılacak zamla ilgili haberler gündemin ilk sıralarını meşgul ederken herkesin merakla beklediği tarihi Bakan Bilgin duyurdu. İşte detaylar...



Hükümetin asgari ücrete ne kadar zam yapacağı gündemin ilk sıralarındaki sıcaklığını koruyor. Asgari ücrete yılbaşında yapılan yüzde 50 oranındaki artışın ardından enflasyonun tutulamayan yükselişi maaşlara "ara zam" yapılması konusunu gündeme getirdi.

Önceki gün Habertürk TV'de canlı yayına katılan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un asgari ücrete ve emekli maaşlarına yüzde 40 civarında zam yapılacağını açıklamasının ardından gözler konunun tek muhatabı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrilmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sürekli ifade ettiği "çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" açıklamasının ardından ara zam formülünü masaya yatıran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zamların açıklanacağı nihai tarihle ilgili ilk kez konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön