25 / 04 / 2024

Çamlıca TV Kulesi'nin kaplama işlemleri tamamlandı!

Çamlıca TV Kulesi'nin kaplama işlemleri tamamlandı!

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde yavaş yavaş sona geliniyor. İnşaatı 2016 yılından bu yana devam eden kulenin kaplama işlemleri tamamlandı.



Çamlıca'da görüntü kirliliği meydana getiren antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması amacıyla yapımına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi. Sözcü'de yer alan habere göre, Çamlıca TV Kulesi'nde süren kaplama çalışmaları da tamamlandı. Kulenin 2020 yılı ortalarında hizmete girmesiyle Çamlıca tepesindeki antenlerin sökülmeye başlanacağı da belirtildi.

2016 YILINDAN BU YANA İNŞAAT SÜRÜYOR

Büyük Çamlıca Camii’nin yapımıyla beraber gündeme gelen Çamlıca tepesindeki onlarca radyo ve televizyon vericisinin kaldırılması için hayata geçirilen projeye 2016'nın Mart ayında başlandı. 221 metre boyundaki betonarme bölümün tamamlanmasının ardından antenleri taşıyacak çelik konstrüksiyon bölümü yapıldı. Daha sonra kuleye kıvrımlı formunu veren ve yaşam alanlarının yer aldığı katlar yerine yerleştirilmiş ve kaplama işlemlerine başlanmıştı.

Çamlıca TV Kulesi nin kaplama işlemleri tamamlandı!

KAPLAMASI TAMAMLANDI

Çamlıca TV Kulesi'nin kaplama işlemleri de tamamlandı. Kaplama işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte kulenin betonarme bölümleri artık gözükmüyor. Kaplama işlemlerinin tamamlanmasından sonra kulenin giriş bölümündeki çalışmalara hız verildi. Giriş bölümünde yer alan  fuayenin tamamlanmasından sonra çevre düzenlenmesine geçilecek. Eş zamanlı olarak yürütülen kulenin elektronik sisteminin de büyük bir ölçüde tamamlandığı belirtildi.

Çamlıca TV Kulesi nin kaplama işlemleri tamamlandı!

ESKİ ANTENLER ÖNÜMÜZDEKİ YIL SÖKÜLECEK

Diğer bir yandan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nin devreye girmesinden sonra şu anda Çamlıca tepesinde görüntü kirliliği yaratan eski antenlerin de sökümüne 2020'nin ilk çeyreğinde başlanacağı belirtildi. Etap etap yapılacak çalışmaların sonunda Çamlıca tepesinin tamamen anten kirliliğinden kurtarılacağı bildirildi.

Çamlıca TV Kulesi nin kaplama işlemleri tamamlandı!

İSTANBUL’UN SEMBOLÜ OLACAK

İstanbul’un sembolü olması beklenen Çamlıca TV Kulesi'nde 39 ve 40’ıncı katlarda deniz seviyesinden 393,5 ve 398 metre yüksekliğinde birer restoran yer alacak. Ayrıca kulenin 33 ve 34’üncü katlarında deniz seviyesinden 366,5 ve 371 metre yüksekliğinde iki ayrı seyir terası da bulunacak. 32 bin metrekare inşaat alanına sahip olan kulenin inşaatında 30 bin metreküp beton ve 3 bin ton yapı çeliği de kullanıldı. Tamamlandığında girişinden itibaren 388,5 metre olacak olan kulenin zirvesi deniz seviyesinden yaklaşık olarak 576,5 metre yüksekliğe ulaşacak. Kule her biri 4,5 metre yüksekliğinde ve 4 katı yerin altında 53 kattan meydana gelecek. 300 işçi ve mühendisin gece gündüz çalıştığı Çamlıca TV Kulesi projesinde, kule sayesinde, tek noktadan televizyonlara, radyolara ve kişilere yayıncılık hizmeti verilmesi de amaçlanıyor.

 

Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi ne zaman açılacak?


Geri Dön