24 / 04 / 2024

Çanakkale Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı!

Çanakkale Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı!

Çanakkale'ye yapılacak 400 yataklı devlet hastanesinin temeli Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla atıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin de açılışını yapan Müezzinoğlu, yabancı öğrencilerle bir araya geldi.




Çanakkale'ye yapılacak 400 yataklı devlet hastanesinin temeli Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla atıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin de açılışını yapan Müezzinoğlu, yabancı öğrencilerle bir araya geldi. Donanma Çay Bahçesi'nde partisince düzenlenen kahvaltıya katılan Bakan Müezzinoğlu, Yalı Caddesi'nde esnafı ziyaret etti. Ardından da  TOKİ  Konutları'nın üst tarafındaki arsaya inşa edilecek yeni Çanakkale Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine geçti. Havanın yağışlı olması nedeniyle temel atma töreni TOKİ Konutları'nın park alanında oluşturulan kısmen kapalı alanda yapıldı. Törene Bakan Müezzinoğlu'nun yanı sıra Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı ve Milletvekili Mehmet Daniş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Bakan Müezzinoğlu, temelini attıkları hastanenin modern, çağdaş ve ileri teknoloji kullanılarak yapılacağını söyledi. Sağlıkta çok önemli değişim ve dönüşümleri başardıklarını aktaran Müezzinoğlu, "Her vatandaşımız hakkı olan sağlık hizmetini hakkaniyetli bir şekilde alacak dedik. Sağlığa ulaşımın önündeki bütün engelleri kaldırdık ve kaldırmaya devam ediyoruz. Aile hekimliğini çok daha geniş bir çerçeveye ulaştırmak için gayret ediyoruz. Hastane koşullarını son derece çağdaş ve modern noktaya taşıdık. Hastane odalarında ve imkanlarında 5 yıldızlı otelden 7 yıldızlı otel tabirine döndük. Hastanelerimizde bir hasta başına düşen kapalı mekan ortalama 200 metrekare civarında. Artık yeni hedeflere koşma dönemi. İnşallah önümüzdeki süreçte şehir hastanelerimizle ve bu modern hastanelerle yalnız 76 milyon insanımıza sağlık hizmeti sunan değil, yakın coğrafyamızdaki 1 milyar insana sağlık turizmiyle de sağlık imkanı sunabilecek hedefleri planlayan bir ülkeyiz. Şu anda Sağlık Bakanlığı olarak 31 bin yatak kapasiteli hastanelerin inşaatı devam ediyor. Hepsi iki, üç yıl sonra hizmete girecek. Yani 2018 yılı sonu itibariyle 95 bin yatak kapasitesini ileri teknolojiyle, depreme dayanıklı altyapısıyla, çağdaş ve modern hastaneler şeklinde yenilemiş olacak" dedi.

Konuşmasının ardından müteahhit firma yetkilisini yanına çağıran Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hastanenin bitiş tarihi olan 2016 yılı Mart ayı tarihini 2015 yılı Ekim ayına çekme sözünü aldı. Ardından da protokol üyeleri ile birlikte butona basarak hastanenin temelini attı.

Daha sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü'ne geçen Bakan Müezzinoğlu, yeni yapılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin açılışını yaptı. 



Yeni Asır


Geri Dön