24 / 04 / 2024

Canpa eleman yetiştirme kapsamında eğitim çalışmalarına başladı!

Canpa eleman yetiştirme kapsamında eğitim çalışmalarına başladı!

Türkiye’nin önde gelen yalıtım firmalarından Canpa, sektördeki istihdam sorununun çözümüne katkı yapacak kalifiye eleman yetiştirme programı kapsamında eğitim çalışmalarına başladı.



Canpa, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yalıtım alanında kalifiye ustalar yetiştirmek amacıyla bir eğitim programı başlattı. 


Ustalık sertifikası olmayan ancak sektörde var olmak isteyen kişilere teorik ve pratik olarak iki aşamalı derslerin verildiği ve haftada 8 saat olmak üzere 1 ay boyunca devam edecek eğitimler Canpa’nın eğitim alanında uygulamalı olarak gerçekleşiyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen teorik eğitimlerle usta adaylarının su yalıtımının neden gerekli olduğu konusunda bilinçlenmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda eğitimlerde malzeme bilgisi, imalatlara ait teknik detaylar, uygulama sonrası yalıtım korunması, yeni gelişen inşaat teknolojisine uygun yalıtım detaylarının çözümleri, yeni yalıtım ürünlerinin tanıtılması gibi teorik içerikler anlatılıyor. İkinci aşamada ise teorik olarak anlatılan bilgiler uygulama alanında ustalar tarafından birebir uygulamalı olarak yapılıyor. Eğitim sonunda da katılımcılara ‘’Canpa Usta Sertifikası’’ veriliyor.


Canpa Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, uzun zamandır üzerine çalıştıkları bu projeyi hayata geçirmekten duydukları mutluluğu ifade ederken, eğitimleri düzenli olarak devam ettireceklerini bildirdi. Özcan ‘’Sektörde bu alanda çalışan kalifiye çalışan açığı çok fazla... Türkiye’de bu denli istihdam sorunu varken, ara eleman yetiştirme ve istihdama katkı sağlama kapsamında yapılan eğitim çalışmaları büyük önem taşıyor. Biz de 30 yıllık Canpa tecrübesiyle gerçekleştirdiğimiz sertifikalı eğitim programları sayesinde hem sektöre hem de kalifiye personel istihdamına katkı vermeye çalışıyoruz’’ dedi. 





Geri Dön