25 / 04 / 2024

Çapa ve Cerrahpaşa taşınıyor!

Çapa ve Cerrahpaşa taşınıyor!

Türkiye'nin sağlık hizmeti anlamında iki önemli markası olan Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri'nde çalışmalar 2016 yılı sonunda başlayacak. Peki her gün binlerce hastanın tedavi için kapısını çaldığı hastaneler nereye taşınacak?




İstanbul’un en köklü hastanelerinden olan  Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi dönüşüm kapsamında yenilenecek. Peki her gün binlerce hastanın tedavi için kapısını çaldığı hastaneler nereye taşınacak?


Türkiye'nin sağlık hizmeti anlamında iki önemli markası olan Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri'nde çalışmalar 2016 yılı sonunda başlayacak. 185 yıllık İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi yıkılıp yeniden yapılacak,  TOKİ   ile anlaşmalar imzalandı, onaylar alındı. Proje, yenilemenin bir defada yıkılıp yeniden yapılmasını öngörüyor, bu durumda yerleşke topyekün taşınacak.


Çapa ve Cerrahpaşa nereye taşınacak?

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi’nin bir kısmı Avcılar Kampüsü’ne taşınacak. Çapa Tıp Fakültesi şu anda yapımı hızla devam eden 600 yataklı Sultangazi Devlet Hastanesi’nin yanında yer alacak. 


Resmi onay ve de yetkililerin açıklaması olmasa da, Diş Hekimliği Fakültesinin öğretim üyelerine gönderdiği yazı taşınılacak adresi doğruluyor. Dekanlığın hocalarının onayına sunarak buraya taşınılmasına dair izin istediği ortaya çıktı.


Çapa ve Cerrahpaşa taşınıyor!


Sultangazi 600 Yataklı Devlet Hastanesi

Temeli Ağustos 2014'te atılan Sultangazi yeni devlet hastanesi 46 bin 500 metrekarelik arazi üzerinde inşa ediliyor. 600 yatak kapasiteli hastane Uğur Mumcu mahallesinde yer alıyor. 


Çapa ve Cerrahpaşa taşınıyor!

Sultangazi  Devlet Hastanesi 

Sultangazi Devlet Hastanesi nerede?

Uğur Mumcu Mahallesi, Hoca Ahmet Yesevi Caddesi, (Cebeci Şehir Parkı), İstanbul


Kendi enerjisini üreten ilk tıp fakültesi 

Yeni Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastaneleri tamamlandığında kendi enerjisini kendi üreten ilk tıp fakültesi hastanesi ünvanına da kavuşacak.


Depremde büyük hasar görmüştü

Yenileme konusu yıllardır gündemde olan İstanbul Çapa Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, 17 Ağustos depreminde ciddi zarar görmüştü. 



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com





Haber Nabız Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


600 yatak kapasiteli Sultangazi Devlet Hastanesi tamamlanmak üzere. Aynı zamanda hastane yıkılacak olan Çapa Tıp Fakültesi'ni de bünyesine katmayı hedefliyor...Sultangazi'ye yapılacak devlet hastanesinin temeli Ağustos 2014'te atılmıştı. 46 bin 500 metrekarelik arazi üzerinde inşa edilen Sultangazi 600 Yataklı Devlet Hastanesi; Sağlık Bakanlığı tarafından inşa ediliyor.Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki Sultangazi Devlet Hastanesi'nde 200 yatak kapasitesi kadın doğuma ayrılacak. 160 bin metrekare kapalı alandan meydana gelecek olan hastanede yatak sayısı düşünülürsek kişi başına 260 metrekare alandüşecek. Teknolojinin tüm imkanlarıyla hayata geçirilecek hastane Akıllı Hastane' olarak tanımlanıyor.2016 yılının sonlarına doğru yıkılması planlanan İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nin şu anda yapımı hızla devam eden 600 yataklı Sultangazi Devlet Hastanesi'ne yerleşmesi için çalışmalar devam ediyor.Çapa Tıp Fakültesi'nin Sultangazi'ye kazandırılması durumunda, yapımı devam eden Devlet Hastanesi "İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi" olarak hizmet verecek. Çapa Tıp Fakültesi'niıı Sultangazi'ye getirilmesi için İstanbul Üniversitesi ve ilgili kurumlarla görüşmeler devam ediyor. Bu görüşmeler sonucunda fizibilite çalışmaları hazırlanarak, İstanbul Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı'na teslim edildi.Sultangazi Devlet Hastanesi'nin ihalesi, 4 Ağustos 2011'de yapılmıştı. İhale sonucunda ise TOKİ'den GESTAŞ isimli firma hastane çalışmalarını almıştı. Ancak anlaşmazlık yüzünden 2012 yılında inşaat çalışmalarına başlanan hastanede çalışmalar durmuştu. Arazisi Sultangazi Belediyesi'nin yaptığı imar uygulamaları ve çalışmalarıyla sağlanan Sultangazi Devlet Hastanesi'nin bu yılın sonunda tamamlanması planlanıyor. 



Nabız


Geri Dön