25 / 04 / 2024

Çatalca'da yeni dönemin ilk meclisi toplandı!

Çatalca'da yeni dönemin ilk meclisi toplandı!

Çatalca Belediye Meclisi 2014 Yerel Seçimleri sonrasında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Çatalca Belediyesi meclis salonunda yapılan toplantı öncesinde meclis üyeleri yeni dönemde de birbirlerine başarılar diledi.



Çatalca Belediye Meclisi yeni dönem toplantısını gerçekleştirdi. 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu sonrasında yeni düzenlemeye gidilen Çatalca Belediye Meclisi'nde 25 üye bulunuyor. 


İki ek gündem maddesi ile toplam on üç gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı başladığında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara beş yıl boyunca Çatalca'nın menfaatleri için çalışacak meclis üyelerine başarılar diledi. Başkan Cem Kara, Çatalca'nın yüzölçümünden bahsederek, "İlçemiz İstanbul'un en büyük coğrafyasını oluşturmaktadır. İlçemize tekrardan bağlanan Muratbey, Nakkaş ve Bahşayış Mahalleleri ile birlikte yüzölçümümüz 1118 km2 olmuştur. Bu da istanbul'un yüzde 20.9'u demektir. 


Mahallelerimizin her birinde birçok sorun var. İlçemizde 70 bine yakın vatandaşımız yaşıyor. Hayvancılık ile uğraşan insanlarımızın, tarım ile uğraşan insanlarımızın esnaflık yapan, işçilik yapan insanlarımızın sorunlarını biliyoruz. 


Çatalca'mızın büyümesi için meclis üyelerimiz el birliği ile çalışmalarını yürüteceklerdir. Biz daha önceki dönemde olduğu gibi Çatalca'nın menfaatleri doğrultusunda olmayan hiçbir öneriyi meclis gündemine getirmeyiz. El birliği içerisinde Çatalca'mızı kalkındıracağız" dedi. 

GİZLİ OYLAMA YAPILDI Gündem maddelerinin görüşülmesinin başlamasıyla beraber ilk gündem maddesi görüşülerek yapılan gizli oy neticesinde Süleyman Kolcuoğlu asil başkan vekilliğine, Remziye Arslanca da yedek başkan vekilliğine seçildi, ikinci gündem maddesinde yapılan gizli oy sonucunda da Belgin Tezer ve Filiz Öder pan katipliğine seçildi. Rıdvan Hacet ve Süleyman Oğuz Seçilmiş de yedek pan üyesi olarak seçildiler. Encümen üyesi seçiminde de gizli oylama sonrasında Halil Muharrem Gök ve Cengiz Aydın encümen üyesi seçildiler.

 

ÜYE SEÇİMİ YAPILDI 


Bu oylamaların sonrasında İmar Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. İmar Komisyonuna, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Süleyman Kolcuoğlu, Mesut Üner ve Ersin Taşkın seçilirken, Plan ve Bütçe Komisyonuna da Ufuk Akın, Cavit Eteke, Süleyman Oğuz Seçilmiş, Hüseyin Kahya ve Hasan Gökçe seçildi. Yine yapılan açık oylamalar sonucunda da Marmara Belediyeler Birliği'ne Filiz Öder asil olarak, Belgin Tezer de yedek üye olarak, Tarihi Kentler Birliği Meclisi'ne de Tuncay Altun asil, Rıdvan Hacet yedek üye olarak seçildi. 


Yeni dönemin ilk meclis toplantısı bu şekilde sonuçlanırken, Çatalca Belediye Meclisi; Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelecek maddeleri görüşmek üzere 11 Nisan 2014 Cuma günü saat 10:30'da Çatalca Belediyesi meclis salonunda toplanacak. 


Haber Manşet


Geri Dön