29 / 03 / 2024

Çatı arası bağımsız bölüm müdür?

Çatı arası bağımsız bölüm müdür?

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde madde 4 ve madde 21'de ele alınan husus çatı arası bağımsız bölüm müdür, işte yanıtı...



Çatı arası bağımsız bölüm müdür?

Çatı arası, bir diğer deyişle tavan arası; bir yapının üst bölümünü oluşturan düz ve yatay yüzeyi olan tavanı ile çatısı arasında kalan bölümdür. Peki çatı arası bağımsız bölüm müdür?


Çatı arası bağımsız bölüm müdür sorusunun yanıtı Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde madde 4 ve madde 21'de ele alınmıştır;


Madde 4- (21) Yapı inşaat alanı (brüt inşaat alanı): Bodrum kat, asma kat ve çatı arasındaki piyesler dahil, yapının inşa edilen tüm katlarının toplam alanıdır. Işıklıklar, hava bacaları, saçaklar, bina dışında tertiplenen yangın merpenleri hariç, ortak alanlar bu alana dahildir.


Madde 20- (7) Çatı aralarına bağımsız bölüm yapılamaz. Bu kısımlarda ancak son kattaki bağımsız bölümlerle irtibatlı piyesler yapılabilir.


Bu maddelerden de anlaşılacağı gibi çatı arası bağımsız bölüm müdür sorusunun yanıtı; hayır, çatı arası bağımsız bölüm değil, herkesin ortak malıdır şeklindedir.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön