26 / 04 / 2024

çatı arası

çatı arası

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde madde 4 ve madde 21'de ele alınan husus çatı arası bağımsız bölüm müdür, işte yanıtı...

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Akiş GYO, Kadıköy'deki bina ve arsasını 465 milyon TL'ye sattı!

Akiş GYO, şirkete ait, İstanbul İli, Kadıköy Bostancı Mahallesi, Bağdat Caddesi, No. 481'de yer alan "Dokuz Katlı, Çatı Arası İlaveli Betonarme Bina ve Arsası" niteliğindeki gayrimenkulün mülkiyeti 4 Temmuz 2022 tarihli sözleşme kapsamında 465 milyon Türk Lirası bedelle satıldı. 

Omniva İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Omniva İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Reşat Aras tarafından kuruldu.

Çatı ortak alan mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamız ruhsatsız, tapumuz toprak tapusu, Ben binaya çatı yapmayı teklif ettim kabul etmediler. Ben kendi imkanlarım ile yaptım ve çatı arasını kullanıyorum. Şimdi diğer ortaklar da kullanmak istiyor. Bunu önleyebilir miyim? Haklarım nedir?' sorusunu cevapladı.

Çatı katında oturanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Bizim binada çatı arası daire sahibi, terasın da kendisine ait olduğu iddiasında. Dairesinin teras önünde olması, bu yerin çatı dairesine ait olduğu şeklinde kabulünü gerektirir mi?' sorusunu yanıtladı.

Reysaş GYO'nun Kocaeli'deki deposu 1.4 milyon TL'ye kiraya verildi!

Reysaş GYO'nun portföyünde bulunan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Akse Mahallesi 2080 Ada 1 Parseldeki 6.000 metrekarelik çatı arası depolama alanı "Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Tic.A.Ş."ye kiralandı. 

Küçükçekmece'de komşular arasında çatı kavgası!

Küçükçekmece'de komşu aile fertleri arasında asbestli çatı malzemelerin kaldırılmaması sebebiyle kavga çıktı.

Selçuk Üniversitesi atıksu tesislerini kontrol edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Selçuk Üniversitesi (SÜ) arasında imzalanan protokolle “Ülke Genelindeki Evsel/Kentsel Atık Su Arıtma Tesislerinin Mevcut Durumunun Tespiti, Revizyon İhtiyacının Belirlenmesi Projesi (TÜRAAT) başlatıldı.

Söke Belediyesi ve Şengel İnşaat konut projesinin temeli atıldı!

Söke Belediyesi ile Şengel İnşaat arasında yapılan işbirliğiyle hazırlanan Yenicami Mahallesi'ndeki toplu konut projesinin temeli törenle atıldı.

Asmaçatı Kurban Bayramı çalışma saatleri!

Asmaçatı, hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Asmaçatı Kurban Bayramı'nda açık mı? İşte Asmaçatı Kurban Bayramı çalışma saatleri...

Ak Yapı Ispartakule 6. Etap arsası için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO’nun "İstanbul Avcılar Ispartakule 6. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesini kazanan Ak Yapı İnşaat ile Emlak Konut arasında projenin imzaları atıldı.

Alaçatı Butik Havaalanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın 35 projesi arasında yer alan Alaçatı Butik Havaalanı’nın kamulaştırma ve tahsis çalışmalarının tamamlandığını müjdeledi.

Tahincioğlu Nidapark Maltepe için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO’nun “İstanbul Maltepe Küçükyalı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi' ihalesini kazanan Tahincioğlu Gayrimenkul ile Emlak Konut GYO arasında projenin imzaları atıldı.

çatı arası Haberi

çatı arası

Çatı arası bağımsız bölüm müdür?

Çatı arası, bir diğer deyişle tavan arası; bir yapının üst bölümünü oluşturan düz ve yatay yüzeyi olan tavanı ile çatısı arasında kalan bölümdür. Peki çatı arası bağımsız bölüm müdür?


Çatı arası bağımsız bölüm müdür sorusunun yanıtı Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde madde 4 ve madde 21'de ele alınmıştır;


Madde 4- (21) Yapı inşaat alanı (brüt inşaat alanı): Bodrum kat, asma kat ve çatı arasındaki piyesler dahil, yapının inşa edilen tüm katlarının toplam alanıdır. Işıklıklar, hava bacaları, saçaklar, bina dışında tertiplenen yangın merpenleri hariç, ortak alanlar bu alana dahildir.


Madde 20- (7) Çatı aralarına bağımsız bölüm yapılamaz. Bu kısımlarda ancak son kattaki bağımsız bölümlerle irtibatlı piyesler yapılabilir.


Bu maddelerden de anlaşılacağı gibi çatı arası bağımsız bölüm müdür sorusunun yanıtı; hayır, çatı...