26 / 04 / 2024

Çekmeköy'deki belediye arazisine kültür merkezi yapılacak! 

Çekmeköy'deki belediye arazisine kültür merkezi yapılacak! 

Çekmeköy Belediyesi'ne ait arsada villa ve AVM yapılacağı ileri sürülmüştü. Eski milletvekili Nusret Bayraktar, konuya ilişkin açıklama yaptı. Bayraktar, araziye kültür merkezi inşa edileceğini belirtti...



Çekmeköy Belediyesi'nin 2 yıl önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Geliştirme Vakfı'na tahsis ettiği 1000 metrekarelik belediye mülkünün de içinde kaldığı arazide, eski milletvekili Nusret Bayraktar'ın sahibi olduğu lüks villa ve AVM projesi inşaatının başladığı ileri sürülmüştü.

Sözcü'de yer alan habere göre; Nusret Bayraktar konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bayraktar, açıklamada, "Söz konusu projenin toplam arsa alanı, yaklaşık 20 bin metrekare. Bu arsanın yaklaşık 5 bin metrekaresi Nusret Bayraktar'a ait. Çok hisseli ortaklar anlaşarak Ege Yapı firmasına kat karşılığı inşaat için devrediyorlar. Ege Yapı mevcut imar planına göre ruhsat alarak inşaata başlıyor. Kamu yararına hizmet veren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı, yap-işlet-devret modeline göre bin metrekare arsayı, belediyeden kültür merkezi olarak yapılmak kaydıyla tahsisini istiyor ve belediye de maksadına uygun inşaatı yapıp işletmek üzere 25 yıllığına vakfa tahsisini meclis kararıyla gerçekleştiriyor. Vakıf projesinin maksadına uygun olarak gerçekleşmesini takip etmektedir. Hayatının büyük bir bölümünü Vakıf hizmetlerine adıyan N. Bayraktar RTEÜ Geliştirme Bakfı başkanı olarak, Rize'de ve İstanbul'da Vakıf hizmetlerine uygun çok önemli projeleri gerçekleştirmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Çekmeköy'de belediye arazisinde villa ve AVM inşaatı başladı!


Geri Dön