29 / 03 / 2024

Çekmeköy'deki harabe bir binanın işletme olduğu iddiaları mecliste!

Çekmeköy'deki harabe bir binanın işletme olduğu iddiaları mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çekmeköy Şahinbey Caddesi üzerinde bulunan, terkedilmiş harabe binanın ticari işletmeye çevrilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..



Çekmeköy deki harabe bir binanın işletme olduğu iddiaları mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Çekmeköy'de bulunan harabe bir binanın ticari işletmeye dönüştürülmesine yönelik iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.

 

Tanal önergesinde İstanbul Çekmeköy Şahinbey Caddesi üzerinde bulunan, terkedilmiş harabe binanın ticari işletmeye çevrilmesine ilişkin olarak 7 soru sordu.

 

Tanal'ın soruları


1- Çekmeköy’de imar ve iskan sıkıntıları varken Şahinbey Caddesi üzerindeki bina, harabeden ticari işletmeye nasıl dönüştü?

2- Bu ticari işletmeyi kim satın aldı, bina restorasyonunu kim yaptı? Restorasyonu yapan müteahhit veya şirketin ismi nedir?

3- Şahinbey caddesindeki harabe binanın çatısının terasa dönüşmesi için gereken yasal izinler alınmış mıdır?
Alınmış ise, bu izni kimler, ne kadar süre içinde vermiştir?

4- Harabe binanın tadilat izni için herhangi bir siyasi kişilik aracılık yapmış mıdır? Yaptısa kim tarafından yapılmıştır?

5- Harabe halinden ticari işletme durumuna gelen ve rant aracı olan binadan sağlanan rant kimler arasında bölüşülmüştür?

6- Çekmeköy belediyesi bu bina hakkında neden sessiz kalıyor?

7- Sözü geçen binanın restorasyon işine ne kadar para harcanmıştır?

 


Geri Dön