27 / 04 / 2024

Celalettin Güvenç: Tarım arazilerimizi korumak zorundayız!

Celalettin Güvenç: Tarım arazilerimizi korumak zorundayız!

Şanlıurfa Ziraat Odası ' nın yeni hizmet binasını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, " Milli varlığımız olan tarım arazilerimiz korumak zorundayız " dedi...



Şanlıurfa Ziraat Odası'nın yeni hizmet binasını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "Milli varlığımız olan tarım arazilerimiz korumak zorundayız" dedi. 


Şanlıurfa'nın en önemli projelerinden biri olan Kentsel Dönüşüm Projesi ile yıkılan Eski Hal Pazarı'nda daha önce hizmet binası bulunan Ziraat Odası, yeni hizmet binasını Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Şeydi Eyüpoğlu ve Mahmut Kaçar ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ziyaret etti. 


Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Başkan Güvenç, "Yeni Ziraat Odası'nda Başkanımızı ziyaret ettik. İnşallah önümüzdeki dönemde Sayın Bakanımız Faruk Çelik'in de katılımıyla resmi açılış yapılacak. Gördüğünüz gibi son derece güzel, modem; Şanlıurfa'ya ve Şanlıurfalı çiftçilere yakışır bir hizmet binasını Başkanımız Ahmet Eyüpoğlu yaptı ve bitirdi. Yönetim Kuruluna, Başkan'a ve Başkan Yardımcılarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun, çiftçilerimizin kazançları bereketli olsun" dedi. 

Milli Varlığımız Olan Tarım Arazilerini Korumak Zorundayız Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "Birinci sınıf tarım arazilerini mutlak surette korumak zorundayız. 

Kamuoyunda yanlış bir bilgilendirme var. 


Bizden önce yapılan 1/100.000'lik bir plan var. Biz, 1/100.000'likte bile tarım arazileri lehine değişiklik yapılması kanaatindeyiz. Bununla ilgili görüşmeler yapıyoruz. 

Ama kamuoyu; bazen eski ve yeni bilgileri birbirine karıştırıyorlar. Hepimiz milli varlığımız olan tarım arazilerini korumak zorundayız. Ziraat Odamız da buna sahip çıkacak. Siyasilerimiz de, toplumumuz da, medyamız da, Büyükşehirimiz de, diğer belediyelerimizde sahip çıkacak. Biz bunun farkındayız. 

Bunun için çaba gösteriyoruz ve bütün kamuoyundan da destek bekliyoruz" şeklinde konuştu. 


Öte yandan Başkan Güvenç ve beraberindekilere, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu ve yönetim kurulu üyeleri yeri hizmet binası ile ilgili bilgi verdi. 


Gap Gündemi


Geri Dön