19 / 04 / 2024

Çeşmeli turizmciler 2015'ten umutlu!

Çeşmeli turizmciler 2015'ten umutlu!

ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, bu yıl sekizincisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı' nın açılış töreni sonrasında da İzmir Çeşme standında gazetecilere açıklamalarda bulundu.



Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, bu yıl sekizincisi düzenlenen Travel Turkey  İzmir  Fuarı'nın açılış töreni sonrasında Çeşme standında gazetecilere açıklamalarda bulundu. 2015 yılı için çok ümitli olduklarını, Mart ayına kadar iç siyasetin ve güneydoğu sınırımızda yaşanan olayların biraz durulmasını beklediklerini, Mart ayındaki EMİTT Fuarı'na Çeşme'nin adeta çıkarma yapacağını ve tam sezon başına denk gelen Haziran ayındaki genel seçimlerin biraz daha öne çekilmesini istediklerini söyledi. 

Suriye gerginliği ve sınırlarımızdaki diğer olayların haliyle turizmi de yakından ilgilendirdiğini belirten Veysi Öncel, "Hem sınırdaki olayların, hem de iç siyaseti yoğun gündeminin tansiyonunun Mart ayından itibaren düşmesini bekliyoruz. Çözüm sürecinde olsun, güneydoğu sınırımızdaki olaylarda olsun uzlaşlama, barışa yönelik gelişmeler yaşanmasını arzu ediyoruz. Her ne kadar uzağımızda olsa da, turistin en başta beklentisi olan huzurlu ülke imajı için bu şart Tabii önümüzdeki yıl bir de seçim yılı. Tam sezon başlangıcında, Haziran ayında seçimlerin olmaması en büyük dileğimiz. İnsanlar tatil programlarım seçime endekslemek istemiyor. Son yıllarda bunu bariz bir şekilde gördük. Biraz öne çekilirse çok iyi olacak" diye konuştu. Çeşme'nin 2014 yılında özellikle ramazan ayından sonra oldukça iyi bir ivme yakaladığına ve yüksek doluluk oranlarına ulaştığına dikkat çeken Veysi Öncel sözlerini şöyle sürdürdü: "2015 yılında da güzel şeyler olacak. Bunun için çok iyi hazırlanıyoruz. Yurt içi ve yurt dışı fuarlarına katılıyoruz. İstanbul bizim için önemli bir Pazar ve EMİTT Fuarı'na çok önem veriyoruz. Mart ayında İstanbul'a Çeşme çıkarması yapacağız. Oldukça ses ve hareket getirecek bir çalışma olacak. 

Çeşme Belediyesi'ni yanımızda görüyoruz. Tanıtıma çok önem veriyor. Bu yüzden bizim için daha da moral verici bir çalışma olacak. 

Çeşme Belediyesi'yle, sivil toplum örgütleri ve Çeşme'nin turizmde önde gelen kuruluşlarıyla birlikte organize olup, 2015 Mart ayındaki EMİTT Fuan'ndan yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyoruz." 


Yenigün


Geri Dön