26 / 04 / 2024

Cevizli Tekel Fabrikası'na ilişkin 2 soru meclis gündeminde!

Cevizli Tekel Fabrikası'na ilişkin 2 soru meclis gündeminde!

İstanbul Kartal'daki Cevizli Tekel Fabrikası'nın bir özel üniversiteye bedelsiz olarak tahsisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Cevizli Tekel Fabrikası na ilişkin 2 soru meclis gündeminde!

CHP  İzmir  Milletvekili Murat Bakan, İstanbul Kartal'da bulunan Cevizli Tekel Fabrikası'nın bir özel üniversiteye bedelsiz olarak tahsisine ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Bakan sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Bakan önergesinde "Geçen yıl, deniz kenarında TEKEL’e ait, metrekaresi 120 bin lirayı aşan 392 bin 588 metrekare arazinin içindeki 4 bin 100 nitelikli ve korunması gereken ağaçla birlikte, vakıf olan Şehir Üniversitesine bedelsiz verildiği ortaya çıkmış ve bu tahsis kamuoyunda büyük tepki çekmiş, Meclis gündemine taşınmıştı." dedi.

Şimdi ise Şehir Üniversitesine ‘bedelsiz’ bir şekilde tahsis edilen Kartal Cevizlideki TEKEL arazisine “yurt projesi” yapıldığını ifade eden Bakan, "Söz konusu proje, Kültür Tabiat Varlıkları Kurulu’na sunulmuştur. Yoğun yapılaşmanın olduğu İstanbul’da olası Marmara depreminde toplanma alanı, acil müdahale alanı ve geçici barınma yeri olarak kullanılacak bu alanlar günden güne yok edilmektedir. Daha önce futbol sahası olan alandan ve etrafındaki çam ağaçlarından eser kalmamıştır." diyerek bu bağlamada 2 sorusuna yanıt aradı.

Bakan'ın soruları

1) Cumhuriyet dönemi endüstri mirası olan Cevizli Tekel Fabrikasinın Şehir Üniversitesi’ne ‘bedelsiz’ bir şekilde tahsis edilmesinin sebebi nedir?

2) Bakanlığınız bu tahsisi durdurmaya yönelik bir girişimde bulunacak mıdır?


 


Geri Dön