18 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 4 gün!

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 4 gün!

Çevre temizlik vergisi, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. 30 Kasım'da sona erecek çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 4 gün bulunuyor..



Çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 4 gün!

Çevre temizlik vergisi, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Bu vergi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor.


Vergi, konut ve işyerleri için farklı bedellerde hesaplanıyor. Ayrıca konutlarda vergi su faturasına yansıtılıyor. İşyeri için ise belediyeye giderek verginin ödenmesi gerekiyor.


Çevre temizlik vergisi senede iki taksitte ödeniyor. İlk taksit ödemeleri 1 Haziran'da sona eren çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 4 gün bulunuyor.


Bu süre içinde hala ödeme yapmamış mükelleflerin ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.


Çevre ve temizlik vergisi mükellefiyeti..

Çevre ve temizlik vergisi mükellefiyeti, taşınmazın kullanılmaya başlandığı tarihten itibaren başlıyor. Mükellef taşınmazın sahibi değil, kullanıcısı oluyor. Taşınmazı kiracının kullanması halinde bu vergiden kiracı sorumlu oluyor. Arsa ve araziler için ise çevre ve temizlik vergisi ödenmiyor. 


Mükellefiyet için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Çevre temizlik vergisi beyannamesi mükellef olunduğunda bir defaya mahsus olmak üzere veriliyor. Takip eden yıllarda binayı kullanan kişi değişmediği sürece yeniden beyanname verilmiyor. 



10 soruda çevre temizlik vergisi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön