25 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

Çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

Konut ve işyerleri ile diğer yapılar adına ödenen vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisinde ödemeler Kasım sonuna kadar devam ediyor? Peki, çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?



Çevre temizlik vergisi, konut ve işyerleri ile diğer yapılar adına ödeniyor. Arsa ve arazisi olanlar bu verginin mükellefi olmuyor. Konutlarda su faturasına yanısıtılan verginin işyerleri için ilgili idareye gidilerek ödenmesi gerekiyor.

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen çevre temizlik vergisi, belediye tarafından sunulan temizlik hizmeti için alınıyor. Verginin mükellefi, taşınmazın kullanıcısı oluyor. Eğer konut ve işyerinde kiracı varsa çöp vergisi ödemelerinden kiracılar sorumlu oluyor. Eğer taşınmazı mal sahibi kullanıyorsa, vergi mükellefi mal sahibi oluyor.

Çevre temizlik vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemesi ise 1-30 Kasım tarihleri arasında yapılıyor.

Çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

Çevre temizlik vergisi bağlı olunan ilçe belediyesinde ödeniyor. Ödemeler e-belediye sistemi üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor.

Konutlara ait çevre temizlik vergisi 2018

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 32 kuruş, diğer belediyelerde 24 kuruş olarak hesaplanacak.

Belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecek.

İş yerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi 2018


İş yerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, büyükşehir belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde aşağıdaki tarifelere göre uygulanacak.

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:

Çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:

Çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

İndirimli çevre temizlik vergisi uygulaması

Çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

 

Çöp vergisi Kasım 2018!
 

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön