24 / 04 / 2024

Çiftçiye buğday alım fiyatı sürprizi! 3 kat artış yaşandı

Çiftçiye buğday alım fiyatı sürprizi! 3 kat artış yaşandı

Artan maliyetlerin üstüne buğday fiyatlarının açıklanmaması, çiftçiyi zor durumda bıraktı. Hayat pahalılığı ve artan maliyetler, üreticilerin sıkıntılarını günden güne artırıyor. Çiftçiler buğday hasadının başlamasına kısa bir süre kala taban fiyatı merak ediyor. İşte ayrıntılar...



"BUĞDAY MALİYETİ 2 BİN 382 TL'YE ÇIKTI" 

Geçen yıl bir dekar buğdayın maliyeti 867 TL iken günümüzde bu rakam 2 bin 382 TL'ye çıktı. Buğday, arpa, ayçiçeği, mısır, pamuk gibi ürünlerde dışa bağımlılık artarken hasat dönemi yaklaşmış olmasına karşın alım fiyatları açıklanmış değil. Aynı durum çay ve bakliyat gibi önemli ürünler için de geçerli.

Sulu buğdayda, tonda 8 bin 370 bin TL’ye çiftçi satarsa; ekmeklik buğdayda tonunu 7 bin 870 TL’ye satarsa, kuru tarımda kırmızı mercimeğin tonunu 15 bin 800 TL’ye, sulu koşullarda ekilen kırmızı mercimeğin tonunu 17 bin 780 TL’ye satarsa çiftçi para kazanmış olacak.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) geçen yıl taban fiyatını 2,5 TL olarak açıkladı. 2021 ekmeklik buğday alım fiyatlarında tonunu 2.250 – 2.050 TL/ton arasında, makarnalık buğday için 2.450- 2.200 TL/Ton, arpa, çavdar ve tritikale için 1.750 TL/Ton ve yulaf için 1.900 TL/Ton olarak açıklamıştı. 

Çiftçiler bu sene buğdy taban fiyatının kilgramda en az 7,5 lira açıklanmasını bekliyor. 

Çiftçi haberi FOX Haber sunucusu Selçuk Tepeli'nin tepesini artırdı! Canlı yayında bardak fırlattı

TOKİ'den ucuz konut almak için hesap yapanlara kötü haber geldi! Fiyatlara büyük zam geldi

Yüksek kiralara karşı hükümet harekete geçti! Ev sahiplerinin elini kolunu bağlayacak yasal düzenleme geliyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön