25 / 04 / 2024

Çiğli'ye Millet Bahçesi müjdesi!

Çiğli'ye Millet Bahçesi müjdesi!

AK Parti Çiğli Adayı Okan Korkmaz, projelerini Egeli Sabah’a anlattı. İzmir’in en büyük sorunu Harmandalı çöplüğünü kaldıracaklarını belirten Korkmaz, “Yerine Millet Bahçesi yapacağız” dedi



AK Parti Çiğli Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Okan Korkmaz, Egeli SABAH'ın konuğu oldu. 1968'de Çiğli Köy içi mahallesinde tek katlı kerpiç bir evde dünyaya geldigini belirten Korkmaz, okul harçlıgını çıkarmak için pazarcılık yaptıgını, tamirhanede, eczanede ve pastanede çalıstığını dile getirdi. 

2001'de Buca Seyfettin Demirsoy Hastanesi'nde Kurucu Başhekim Yardımcılığı, 2016'da da Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Kurucu Başhekim Yardımcılığı görevlerini yürüten Korkmaz, "Şimdi de doğup büyüdğgüm Çiğli'ye vefa borcumu ödemek istiyorum" dedi. Korkmaz, projeleri hakkında söyle konuştu;

Çiğli'de belediye başkanı olduğumda en öncelikli çözülmesi gereken sorun olarak çöpü görüyorum. Çöp deyince herkes 'koku' diyor, 'kokudan bıktık' diyor. Ama gözden kaçırılan en önemli sey, oradaki metan gazı sıkısması. Çöp yıgınlarının altında sıkısmıs binlerce metreküp metan gazı var. Orada büyük bir patlama riski var. Sızan pis su, yer altı sularına karısıp içtigimiz suyu zehirliyor. O suyu hayvanlar içiyor, biz içiyoruz. Bu ciddi bir kanser riski demek. Dolayısı ile çöp sadece Çigli'nin degil tüm Izmir'in sorunu. Göreve geldigimizde o çöpü oradan Nihat Zeybekci ile birlikte 1.5 yıl içinde kaldıracagız. Kapatılan alanı rehabilite edip Millet Bahçesi'ne dönüstürecegiz. Orada Çigli'nin gençlerini istihdam edecegiz. Sasalı'da 52 milyon metrekarelik bir alan üzerine ikinci Millet Bahçesi'ni daha kuracagız. Yeri hazır. Çevre ve Sehircilik Bakanlıgı'nda proje onaylanmıs vaziyette. Düsünsenize; bir misafiriniz geliyor onu alıp oturmak için Karsıyaka'ya gidiyorsunuz. İlçede misafirinizle gidip oturabileceginiz bir yer maalesef yok.

DEV MEYDAN
Beni en çok heyecanlandıran projelerden biri ise Anadolu Caddesinin Çiğli'den geçen bölümünü yer altına almak... İZBAN hattı halk arasında 'Berlin duvarı' olarak anılıyor. Avrupa'da kentler meydanları ile anılır. Çiğli'nin halen daha bir meydanı yok. Göreve geldigimiz takdirde ilçemizi ikiye bölen IZBAN hattını yer altına alacagız. Kazanacagımız alana da Çigli'ye yakısır büyük bir meydan yapacagız.

İMAR SORUNU
Güzeltepe, Köy içi, Maltepe, İstasyon altı, Şirintepe'de imar sorunu var. Burada yasayan insanlar imar sorununun çözülmesini istiyorlar. Ben de onlara 'Eğer siz imar istiyorsanız. Bu sorununuzu en iyi çözecek olan kisi benim' diyorum. Çünkü ben Sirintepe Mahallesi'nde oturuyorum. Ben de imar istiyorum.

METRO VE İZKARAY
Çigli'de toplu ulasım konusunda Katip Çelebi Üniversitesi'nden baslayıp, Bornova otogara baglanacak bir metro hattı yapacagız. Bu proje kampüsle Çigli'yi de bulusturmus olacak. Kampüs de Çigli'de canlanacak. Ikinci bir çevre yolu ile Çigli'yi rahatlatmayı düsünüyoruz. Balçova'dan gelen IZKARAY Projesi ile metro ile karayollarını birlestiriyoruz. Sasalı ile Balçova arası IZKARAY ile 10 dakikaya inecek. Çigli kent meydanı ile Anadolu caddesinin yer altına alınması Çigli'yi resmen uçurur.

HARİKALAR DİYARI
Çocuklar bizim gelecegimiz... Belediye baskanı seçildigimiz takdirde orada 'Harikalar diyarı' adı altında bir projeyi hayata geçirecegiz.  Ankara  Keçiören'de bir örnegi var. Çok büyük bir eglence merkezi olacak. Bir baska projem de dev akvaryum... Iddia ediyorum orada sadece bir akvaryum açılsın ne Sasalı'da ne de Kaklıç'da issiz kimse kalmaz. Dev bir tematik akvaryum olacak. Benzeri Istanbul Florya'da var. Avrupa'da kuruyorlar. Biz niye yapmayalım.


Geri Dön